Prins Harry og hertuginne Meghan:

- Harry har vært ulykkelig i lang tid

Ny biografi kaster lys over hertugparets avgjørelse om å trekke seg tilbake.

NY BOK: I den kommende biografien «Finding Freedom» får leseren et større innblikk i hertugparets beslutning om å trekke seg tilbake. Foto: NTB scanpix
NY BOK: I den kommende biografien «Finding Freedom» får leseren et større innblikk i hertugparets beslutning om å trekke seg tilbake. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Da det i begynnelsen av januar ble kjent at prins Harry (35) og hertuginne Meghan (38) planla å trekke seg tilbake som seniormedlemmer av den britiske kongefamilien, var flere raskt oppe med pekefingeren og mente at Meghan drev Harry vekk fra familien sin.

Overskriftene var uendelige, parallelt med anklagene om at Meghan sto bak avgjørelsen - ofte kalt «Megxit» - som 31. mars ble et faktum.

I en kommende biografi om hertugparet som har fått navnet «Finding Freedom», kommer det imidlertid frem flere detaljer rundt deres avgjørelse om å trekke seg tilbake.

Harrys beslutning

Den britiske tabloidavisen The Sun har nemlig vært i kontakt med en på innsiden av bokproduksjonen, som kan fortelle at en stor del av boken går med til å tydeliggjøre hva som egentlig skjedde bak kulissene i det som populært blir kalt «Megxit».

Der kommer det blant annet frem at prins Harry slett ikke er fornøyd med uttrykket, da det visstnok skal være svært misvisende.

GODT HUMØR: Hertuginne Meghan og prins Harry smilte til de fremmøtte da de viste seg offentlig for første gang på flere uker. Video: Vilde Holta Røssland Vis mer

- Ordet «Megxit», spesielt, har alltid gjort prins Harry sint. Det gir inntrykk av at valget om å trekke seg tilbake fra kongefamilien var Meghans. Sannheten er at Harry tok den avgjørelsen, hevder kilden overfor avisen.

Videre blir det fortalt at det i boken vil bli forklart hvorfor det måtte skje.

- Sannheten er at Harry har vært ulykkelig i lang, lang tid, uttaler kilden videre.

Det kommer også frem at beslutningen skal ha vært noe prins Harry hadde tenkt på i over et år, og at selv om han hadde Meghans fulle støtte, skal hun ved flere anledninger ha stilt spørsmål ved om det virkelig var noe han ønsket.

Åpnet seg om avgjørelsen

Selv om den kommende biografien skal gi leserne et dypdykk i de kongelige kulissene, bør det ikke komme som et sjokk at Meghan var mindre delaktig i beslutningen enn folk kanskje tidligere har trodd.

Allerede i januar, tre uker etter at avgjørelsen ble kjent, snakket prins Harry ut om valget - som han helhjertet fortalte var hans eget. Dette gjorde han i en tale for støttespillere for den veldedige organisasjonen Sentebale, som han opprettet så tidlig som i 2006.

TALE: Prins Harry forteller at han og hertuginne Meghan følte at de ikke hadde noen annet valg enn å forlate den kongelige familien. Video: Instagram / Sussexroyal Vis mer

- Valget jeg har tatt for kona mi og meg om å trekke oss tilbake, var ikke enkelt. Det var så mange måneder med prat, etter så mange år med utfordringer. Og jeg vet at jeg ikke alltid har gjort ting riktig, men når det kommer til dette, så var det ikke noe annet valg, sa han.

Som nevnt trakk hertugparet av Sussex seg tilbake 31. mars, og har dermed mistet titlene HKH - Hennes/Hans Kongelige Høyhet, samt apanasje. De må også tilbakebetale det det kostet å renovere Frogmore Cottage utenfor Windsor.

Ifølge Daily Mail har tilbakebetalingene allerede begynt, men det kan også virke som at de har planer om å beholde huset, da de i tillegg betaler en månedlig leie.

Flyttet til USA

I flere måneder, fra november i fjor, oppholdt hertugparet seg utenfor Vancouver i Canada. I mars tok de imidlertid med seg sønnen Archie (1) og flyttet til Los Angeles. Valget om å flytte skal visstnok ha bunnet i Meghans tidligere karriere innen underholdning.

Siden den gang har hertuginnen allerede rukket et comeback i underholdningsbransjen, da hun har en stemme i Disneynatures nye dokumentarfilm «Elephants» - som hun for øvrig fikk varierende respons på i ettertid.

Hertugparet har også sammen rukket å kunngjøre et nytt prosjekt, da de i begynnelsen av april opprettet stiftelsen «Archewell», oppkalt etter sin egen sønn. Overfor The Telegraph har hertugparet uttalt at de ønsker at stiftelsen skal bidra til å «gjøre noe med mening, noe som betyr noe».

LES OGSÅ: Derfor har hun fortsatt innpass i kongehuset

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer