Hårreisende dag for dronning Sonja

Dronning Sonja ble bokstavelig talt tatt av vinden da kongeparet besøkte Duluth i Minnesota.

HEI SVEIS: Den alltid så velfriserte dronning Sonja, fikk testet hvor god hold det var i hårsprayen! Foto: Julian Parker/UK Press Ltd
HEI SVEIS: Den alltid så velfriserte dronning Sonja, fikk testet hvor god hold det var i hårsprayen! Foto: Julian Parker/UK Press Ltd Vis mer
SEHER.NO: Mandag var kong Harald (74) og dronning Sonja (74) i Duluth – Bob Dylans fødeby og hjemmet til mange norsk-amerikanere. Men selv om man venter storfint besøk, er det vanskelig å styre værgudene.

Dronningens alltid så velstelte hårsveis fikk nemlig heftig medfart i den voldsomme høstvinden, men utrolig nok lå den like fint når vindkastene ga seg.

Kongeparet som ankom havnebyen som ligger ved verdens største ferskvanninnsjø i helekopter, skal også ha fått føle på vindkastene også oppe i lufta. Men turbulensen så ikke ut til å plage de to, som var svært blide og fornøyde under oppholdet.

Mange entusiastiske norsk-amerikanerer var møtt opp i Duluth, hvor faktisk hele 40 prosent av byens rundt 80.000 innbyggere har norske aner. Og her som alle andre steder under besøket i midt-vesten tok folk på seg det fineste av det fineste – nemlig lusekofter og bunader.

Norske Lise Lunge Larsen var en av de som hadde hoppet i bunaden for anledningen, og mente at det nærmest var Kongens skyld at hun hadde kommet til USA. Hun fikk kronprins Haralds stipendiat i 1974 og dro hit for å studere, men fant kjærligheten og bosatte seg her.

Høydepunktene har stått i kø for kongeparet under deres reise, men Kongen sa selv i dagens tale at Duluth var noe av det de hadde sett mest frem til. Denne byen har de nemlig aldri besøkt før, og for Kongen var nok besøket på Enger Tower veldig spesielt og rørende.


Det innviet nemlig hans mor og far, den gang kronprins Olav og kronprinsesse Märtha, på sin ti uker lange USA-tur i 1939 og i dag avduket Kongen en minneplakett over sine foreldre.

- Det er rørende for meg å være her, sa han under pressemøtet.

Etter det vellykkede programmet i midt-vesten, går turen videre til New York. Seher.no følger selvfølgelig med på lasset!

Se ukens Se og Hør for en titt i Dronningens flotte USA-garderobe!

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på 2255@shf.no, ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Mette-Marit avlyser på grunn av sykdom

HEI SVEIS: Den alltid så velfriserte dronning Sonja, fikk testet hvor god hold det var i hårsprayen! Foto: Julian Parker/UK Press Ltd
LANDET FJELLSTØTT: Etter at dronning Sonjas sveis sto i været i det ene øyeblikket, la sveisen seg rett tilbake på plass i det neste. Foto: Julian Parker/UK Press Ltd
DET FINNES IKKE DÅRLIG VÆR...: Kongeparet var like blid tross at de holdt på å blåse bort på høyen hvor Enger Tower ligger. Foto: Julian Parker/UK Press Ltd
NYTT VINDPUST: Dronning Sonja fikk stadig slite med vinden i Duluth i Minnesota. Foto: Julian Parker/UK Press Ltd
TILBAKE PÅ PLASS: Og nok en gang landet sveisen riktig etter vindpustet. Foto: Julian Parker/UK Press Ltd
HÅRFØNER: Dronning Sonja så innimellom ut som hun konstant ble hårfønet under besøket. Foto: Julian Parker/UK Press Ltd
NORSK MONUMENT: Enger Tower ble åpnet i 1939 av daværende kronprins Olav og kronprinsesse Märtha. Søndag var kongeparet med på det som markerte ferdistillelsen av et omfattende restaureringsarbeid de siste årene. Foto: Julian Parker/UK Press Ltd