<strong>BENEKTER:</strong> Fyrst Albert av Monaco og prins Charles av Wales har begge testet positivt for covid-19. Like før begge ble syke, møttes de i London. Nå går førstnevnte hardt ut og frasier seg smitteansvaret. Her er de fotografert sammen i Oslo i 2001, i forbindelse med bryllupet til kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit. Foto: NTB scanpx
BENEKTER: Fyrst Albert av Monaco og prins Charles av Wales har begge testet positivt for covid-19. Like før begge ble syke, møttes de i London. Nå går førstnevnte hardt ut og frasier seg smitteansvaret. Her er de fotografert sammen i Oslo i 2001, i forbindelse med bryllupet til kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit. Foto: NTB scanpx Vis mer

Coronaviruset:

Hardt ut mot smitte-ryktene

Fyrst Albert av Monaco mener han på ingen måte kan ha smittet prins Charles av Wales.

Publisert

Coronaviruset diskriminerer ikke, noe de siste ukene har vært en tydelig bekreftelse på. Flere i Hollywood har blitt både syke og dødd som følge av viruset, og det har allerede rukket å infiltrere to av verdens mest prestisjetunge kongehus.

Først ut var fyrst Albert II (62) av Monaco, som den 19. mars fikk påvist smitte. Han opplevde bare milde symptomer, og er etter forholdene ved god helse. Smitte-nyheten vekket internasjonal oppsikt, og det ble tidlig spekulert på hvem han hadde fått viruset av og om han hadde smittet noen andre.

Bare et par dager i forveien hadde han nemlig deltatt på et klimaarrangement i London, der han blant andre møtte prins Charles (71) av Wales. Bare dager etter at Albert testet positivt, offentliggjorde Clarence House at prins Charles også var smittet.

Benekter smitting

Også Charles har bare hatt milde symptomer, og sitter i likhet med fyrsten i isolat den kommende perioden. Da nyheten om prins Charles ble offentliggjort begynte flere å stusse. Var det slik at en kongelig virkelig hadde smittet en av sine egne?

Det har den monegaskiske fyrsten et klart svar på. I et radiointervju med franske RTL, går fyrsten hardt ut mot ryktene.

- Jeg satt rundt et bord sammen med stiftelsen hans, men vi tok hverandre aldri i hendene. Jeg var på den andre enden av bordet, langt, langt unna, forteller fyrsten i intervjuet, og fortsetter:

<strong>LANGT UNNA:</strong> Her er fyrst Albert fotografert på arrangementet i London. Han sitter tett med flere mennesker, men prins Charles skal altså ha befunnet seg langt unna. Foto: NTB scanpix
LANGT UNNA: Her er fyrst Albert fotografert på arrangementet i London. Han sitter tett med flere mennesker, men prins Charles skal altså ha befunnet seg langt unna. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Vi nikket hei til hverandre, så jeg tror ikke at noen kan anklage meg for å ha smittet ham. Det var dessuten mange andre mennesker rundt på kongressenteret den dagen, og jeg vet at han fortsatte på timeplanen sin i noen dager etter det. Han hadde flere andre muligheter til å få viruset, sier fyrsten i det franske intervjuet, som er gjengitt av Us Magazine.

Fyrsten skal heller ikke ha smittet sin nærmeste familie. Han er gift med Charlène av Monaco (42), og sammen har paret tvillingene Gabriella og Jaques (5). De skal være ved god helse.

Kan ikke spores

På grunn av prins Charles' hektiske timeplan og mange møter i perioden før han fikk påvist sitte, er det ikke mulig å spore smitten tilbake til en konkret kilde. Derfor er det umulig å vite om han også eventuelt kan ha smittet noen andre. Hans kone, hertuginne Camilla (72), har derimot ikke testet positivt. De to tilbringer nå tid fra hverandre i den kommende perioden.

Den britiske tronarvingen skal heldigvis ikke ha møtt sin mor, dronning Elizabeth (93), i perioden hvor han har vært smittefarlig. Hun skal for øvrig være på Windsor Castle til over påske, slik at hun trolig holder seg unna potensiell smitte.

CORONA CHALLENGE: Influenser Ava Louise har lagt ut en video på TikTok der hun prøver å skape en ny trend hvor folk skal slikke på toalettsete. Vis mer

Foreløpig er det bare de to ovennevnte kongelige som har fått påvist smitte. Her hjemme i Norge tar konge- og kronprinsfamilien forholdsregler for få unngå å bli syke.

- Når det gjelder smittevern rundt Kongehusets medlemmer, blir dette ivaretatt i samråd med lege. Vi følger myndighetenes retningslinjer og anbefalinger for både Kongehuset og hoffets ansatte, fortalte Guri Varpe, kommunikasjonssjef ved Slottet, til Se og Hør tidligere denne uka.

De gjør også sitt for å isolere seg fra omverdenen. Kong Harald (83) og dronning Sonja (82) måtte først i karantene etter et statsbesøk til Jordan. De befinner seg nå isolert i trygge omgivelser på Kongsseteren, og der skal de bli til over påske. Hva gjelder kronprinsfamilien, jobber de i den kommende perioden hjemmefra på Skaugum

BEKLAGER: De siste dagene har det stormet mot komiker og tv-profil Herman Flesvig etter at det ble kjent at han i helga hadde reist på hyttetur. Nå beklager han. Video: Instagram/@hermanflesvig Vis mer

LES OGSÅ:

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer