Prins Andrew:

Hardt ut mot påstandene

Prins Andrew hevder at han ikke bevisst unngår myndighetene.

NEKTER: Det er lenge blitt hevdet at prins Andrew stiller seg motvillig til å hjelpe i Epstein-etterforskningen. Det mener han selv at er tøv. Foto: NTB Scanpix
NEKTER: Det er lenge blitt hevdet at prins Andrew stiller seg motvillig til å hjelpe i Epstein-etterforskningen. Det mener han selv at er tøv. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sky News skriver fredag at prins Andrews advokater mener at han ikke prøver å unngå myndighetene i forbindelse med Epstein-saken. Det er flere ganger blitt hevdet at prinsen nekter å samarbeide med FBI, men det bestrider altså prinsen selv nå.

En talsperson for prinsen forteller følgende:

SNAKKER UT: En rekke kvinner snakker ut om overgrep, i den nye Netflix-dokumentarserien «Jeffrey Epstein: Filthy Rich». Se traileren. Vis mer

- Hertugen av York har tilbudt seg å bistå det amerikanske justisdepartementet i etterforskningen flere ganger dette året, sier personen, og fortsetter:

- Hertugens team er forvirrede, gitt at vi to ganger den siste måneden har kommunisert med det amerikanske justisdepartementet, og vi ennå ikke har fått svar. Det skal derimot sies at en forespørsel fra et kommersielt advokatfirma ikke er det samme som en offisiell juridisk prosess, sier prinsens talsperson.

Advokat Brad Edwards mener på sin side noe annet. Han representerer 55 av kvinnene som hevder at de er blitt misbrukt av avdøde Epstein, og forteller at han tre ganger har bedt om å få prate med prinsen. Edwards mener at prinsen blånekter.

- Hans forvirring slår ikke min forvirring - fordi han har blitt personlig invitert til å dele det han har av informasjon i over et tiår. Det vet jeg personlig, fordi jeg det siste tiåret har bedt ham om å komme med det han vet, sier advokaten.

PRINS PÅ FEST: I kjølvannet av overgrepsanklager og spørsmål rundt vennskapet til avdøde Jeffrey Epstein, sier prins Andrew sier i et nytt intervju at han ikke skjønner hvordan han har fått stempelet som «partyprins», da han ikke lenger fester. Bilder av prinsen i Saint-Tropez sier det motsatte. Foto: Coleman-Rayner / Stella Pictures. Klipp: Emilie Rydning Vis mer

Venn med Epstein

Prins Andrew og Jeffrey Epstein var venner i mange år, og det er derfor flere som mener at prinsen må ha hatt kjennskap til den avdøde milliardærens ulovlige aktiviteter. Da han ble funnet død på cella si i New York i fjor, var han tiltalt for flere overgrep.

Prins Andrew nektet i et intervju med BBC i november for at han visste noe om det Epstein var tiltalt for. Blant anklagerne er Virginia Giuffre om hevder hun ble tvunget av Epstein til å ha samleie med prinsen da hun var 17 år.

Mellom 1999 og 2002 skal prinsen og Giuffre, som den gang het Roberts til etternavn, ha hatt samleie ved tre anledninger. Ifølge Giuffre skal Epstein ha betalt henne 15 000 dollar for å ha samleie med prinsen.

Giuffre fortalte at hun fra en ung alder ble misbrukt, og at hun mentalt var såpass skadet at hun rømte fra livet sitt - og fant Maxwell, som igjen introduserte henne for Epstein. Da skal hun ha blitt tilbudt å bli trent opp til å jobbe som massør for Epstein.

Dette har prinsen nektet for, til tross for at det finnes bilder av de to sammen.

Kan ikke bruke tvang

Epstein, som døde i august i fjor, var tiltalt for både menneskehandel og overgrep mot flere mindreårige. I 2008 ble han dømt for å ha tvunget kvinner til å utføre seksuelle tjenester.

Prins Andrew har uttalt at han angrer på sin «dårlige dømmekraft» i relasjonen til Epstein.

Tidligere i sommer ble det kjent at USA trolig ikke kan tvinge den britiske prinsen til å samarbeide i etterforskningen. Det var vurderingen fra jusseksperter nyhetsbyrået AP har snakket med i forbindelse med saken der påtalemyndigheten i USA forsøker å få den britiske prinsen i tale om hans forhold til den avdøde milliardæren.

NYE BILDER: Den avdøde mangemilliardæren Jeffrey Epsteins «Zorro-ranch» er nylig blitt filmet og fotografert. Foto/video: thisischriswhite.com Vis mer

De gikk langt i å si at prinsen aldri mer kan dra til USA.

- Det ville være en feil av forbløffende proporsjoner av ham å noensinne komme til USA, sa Rob Feitel, en tidligere advokat for føderal påtalemyndighet som nå er privatpraktiserende.

- Det vil sannsynligvis også være feil av ham å møte amerikanske påtalemyndigheter og avgi en uttalelse, la han til.

LES OGSÅ: 90-tallsstjernen skilles

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer