UT PÅ TUR: Kong Harald og dronning Sonja innleder tirsdag sitt fylkesbesøk i Hordaland. I løpet av tre dager vil kongeparet besøke seks kommuner i fylket.  Foto: All Over Press
UT PÅ TUR: Kong Harald og dronning Sonja innleder tirsdag sitt fylkesbesøk i Hordaland. I løpet av tre dager vil kongeparet besøke seks kommuner i fylket. Foto: All Over PressVis mer

Harald og Sonja inntar Vestlandet

- Mange steder blir det nærmest innført en ny tidsregning: før og etter kongebesøket, sier kongereporteren og stolt begrenser Kjell Arne Totland.

SEHER.NO: Det er tradisjon at kongeparet hvert år i juni besøker et av Norges fylker. I år er turen kommet til Hordaland - og i løpet av tre dager vil Harald og Sonja besøke seks kommuner i fylket: Tysnes og Austevoll, Fedje og Lindås, Austrheim og Radøy.
 
Kongeparet vil benytte K/S Norge på turen, som innledes på Tysnes tirsdag morgen og avsluttes med en stor mottagelse om bord i Kongeskipet på Radøy torsdag ettermiddag.

- Jeg gleder med til turen, sier Se og Hørs hoffreporter Kjell Arne Totland.

Totland har fulgt kongeparet på alle deres årlige fylkesbesøk siden tronskiftet i 1991.

- Disse fylkesturene er noe av det viktigste kongeparet gjør på hjemmebane - og det alltid en stor opplevelse å se hvor mye et slikt besøk betyr for folk flest rundt om i landet. Folk går virkelig mann av huse for å hylle sin konge og sin dronning. Og mange steder blir det nærmest innført en ny tidsregning: før og etter kongebesøket, sier den erfarne kongereporteren til Seher.no.

Dessuten:

- Som utvandret bergenser må jeg få lov å si at Vestlandet på denne tiden av året er vakrest i verden...

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no, eller ring vår tipstelefon 93076767.

LES OGSÅ: Kongelig bursdag i Sikkilsdalen