Harald møtte Harold

-Han er ikke akkurat snakkesalig, og det var han heller ikke den gang, sa Harold om kong Harald, 46 år etter deres første møte.

LATTERMILDT GJENSYN: Harold fikk smil, men ikke alt for mange ord fra kong Harald da han viste ham et 46 år gammelt bilde av de to sammen. Foto: Julian Parker
LATTERMILDT GJENSYN: Harold fikk smil, men ikke alt for mange ord fra kong Harald da han viste ham et 46 år gammelt bilde av de to sammen. Foto: Julian Parker Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
MINNESOTA (Seher.no): Dag to under dronning Sonja (74) og kong Haralds (74) offisielle besøk i USA, ble avsluttet på den verdensberømte Mayo-klinikken som blant annet er ledende i verden på kreftbehandling. Også her ble det norske kongeparet tatt i mot med stormende jubel. Klinikken var mildt sagt fylt til randen av skuelystne amerikanere som ville få et lite glimt av de rojale gjestene.

En man ikke kunne unngå å legge merke til var 83-åringen Harold Devries som hadde kapret seg en plass helt i frontlinjen. Han hadde med seg flere bilder – og fortalte ivrig vekk om disse til alle interesserte. Harold, som var veldig opptatt av at Kongen og han nesten er navnebrødre, fikk nemlig møte den gang kronprins Harald, da han under sin første offisielle reise noen gang besøkte Minnesota i 1965.

Da var Harold en del av den offisielle troppen som tok farvel med den norske Kongen da han reiste videre, mens denne gangen måtte han gjøre litt større innsats for å komme så nær sin helt.

Det var imidlertid ikke noe problem. Allerede da Kongen ankom klinikken, fikk han  øye på den høyreiste mannen som holdt opp bildet av de to sammen. Og da Kongen så forlot etter endt program , tok han seg tid til å stoppe opp hos ivrige Harold.

- Ja, jeg husker dette sa han og takket pent for bildet med et stort smil om munnen. Dronningen synes tydeligvis også gjensynet med bildet var hyggelig, selv om hun ikke var til stede den gangen.

- Ung og kjekk, kommenterte hun kvikt da hun fikk se det.

Harold var tydelig svært stolt og fornøyd over å få møte kongen av sine forfedres land nok en gang, men han kunne nok tenkt seg en noe lengre samtale.

- Han er ikke akkurat snakkesalig, og det var han heller ikke den gang, sa Harold om Harald. I all iveren glemte han nok det faktum at Kongen faktisk hadde et travelt program å forholde seg til, men likevel tok seg tid til å slå av en prat.

Kongeparet besøkte også det anerkjente St.Olafs College i går, hvor de blant annet fikk delta i en norsk klasse og ble underholdt av hardingfele-spillende elever under lunsjen. Kongen holdt også en tale under sitt besøk her.

Lørdag har kongeparet hviledag, men søndag fortsetter de sitt hektiske program med besøk  på Augsburg College i Minneapolis på formiddagen og offisiell middag på Hilton Hotel på kvelden.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Trodde dronning Sonja var Margaret Thatcher

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer