Prinsesse Kate og prins William:

- Har vært en stor støtte

Kongehusekspert mener den siste tiden har vært vanskelig for prinsen.

TØFF TID: Prins William og prinsesse Kate har måttet tåle mange beskyldninger rettet sin vei den siste tiden. Foto: Chris Jackson / PA Photo / NTB
TØFF TID: Prins William og prinsesse Kate har måttet tåle mange beskyldninger rettet sin vei den siste tiden. Foto: Chris Jackson / PA Photo / NTB Vis mer
Publisert

Det er liten tvil om at den siste tiden har vært turbulent for den britiske kongefamilien. Over lengre tid har det haglet med beskyldninger fra prins Harry (38) og hertuginne Meghan (41) i retning kongehuset - spesielt kong Charles (74) og prins William (40).

Kommende tirsdag er det duket for bokslipp på prins Harrys «Spare», og natt til torsdag kom den første lekkasjen fra det som forventes å være en svært ærlig fremstilling fra prinsen.

I nevnte lekkasje kom den første sjokkerende uttalelsen fra Harrys memoar, rettet mot storebroren. Han hevder nemlig at William har gått fysisk til angrep på ham.

MEGHAN OG HARRY: Prins Harry og Meghan Markle er produsenter for den nye Nelson Mandela-inspirerte dokumentarserien «Live to Lead». Video: Netflix Vis mer

At forholdet mellom prinsebrødrene er kjølig er intet nytt, og det er heller ikke vanskelig å se for seg at dette har vært tøft å stå i også for prins William. Kongehusekspert Katie Nicholl mener kona prinsesse Kate har vært helt avgjørende for prinsen den siste tiden.

- De siste par årene har vært utfordrende. Vi har hatt brødrene som har kranglet og Megxit og jeg tror det har vært vanskelig for William, forteller Katie til OK!.

- Han har mistet støtten fra Harry, men han erkjenner virkelig at han har en uvurderlig støtte i Kate. Jeg tror de er like stolte av hverandre, men de har virkelig trengt å være der for hverandre de siste par årene, og jeg tror Kate har vært en stor støtte i en tid han virkelig trenger det.

Prinsesse Kate har vært et godt likt medlem av den britiske kongefamilien, og Nicholl mener det er mye på grunn av hvordan hun fremstår som familieperson.

SPIDER-MAN-PRINS: Prins Harry får massiv ros etter sin videohilsen til veldedighetsorganisasjonen Scotty's Little Soldiers. Video: Scotty's Little Soldiers/Youtube Vis mer

- Hun har ikke vært redd for å vise oss den siden av seg selv som en kongelig mor. Jeg tror at det å være der som den fremtidige dronningkonsorten, støtte William og være en god mor - og samtidig klare å sjonglere alle disse rollene - er hennes store suksess.

Prins William og prinsesse Kate har barna George (9), Charlotte (7) og Louis (4) sammen. William er den første i arverekken etter sin far, kong Charles, og når han inntar tronen vil Kate bli dronningkonsort - slik dronning Camilla (75) er i dag.

LES OGSÅ: Om prins Harrys bok: - Alt er lagt på bordet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer