Prinsesse Madeleine:

- Har vært ekstremt tøft

Coronapandemien har preget prinsesse Madeleine og resten av familiens liv i Florida.

I USA: Prinsesse Madeleine og Chris O'Neill har isolert seg i Florida med barna under hele pandemien. Her er prinsessen avbildet på Nobelbanketten i Stockholm i desember i fjor. Foto: Spa / Dana Press/ NTB
I USA: Prinsesse Madeleine og Chris O'Neill har isolert seg i Florida med barna under hele pandemien. Her er prinsessen avbildet på Nobelbanketten i Stockholm i desember i fjor. Foto: Spa / Dana Press/ NTB Vis mer
Publisert

Coronapandemien har preget folks liv verden over siden viruset brøt ut for snart ett år siden. Det har utvilsomt vært et tøft år for de fleste av oss, selv om noen land og områder har vært hardere rammet enn andre.

Sveriges prinsesse Madeleine (38) har oppholdt seg i Florida i USA under hele pandemien, der hun har vært bosatt med ektemannen Chris O'Neill (46) og de tre barna Leonore, Adrienne og Nicolas siden 2018.

Området har vært hardt rammet av coronapandemien, noe som har preget det kongelige livet langs USAs østkyst. I programmet «Året med kongefamilien» som sendes på svensk tv 21. desember, ser prinsessen i et sjeldent intervju tilbake på hvordan det siste året har vært.

- Nå når jeg ser meg tilbake … Om noen hadde sagt til meg at vi måtte holde oss innendørs i fem måneder, knapt få gå ut, ha alle barna hjemme og hjemmeskole fra åtte til tre, vet jeg ikke om jeg hadde begynt å le eller gråte, sier Madeleine åpenhjertig i programmet, gjengitt av Aftonbladet.

- JEG STREVER: Hennes Kongelige Høyhet prinsesse Madeleine røpet hos «Skavlan» at hun aldri har vent seg til å være i oppmerksomhetens sentrum. - Jeg strever med det, sa svenskeprinsessen. Video: NRK Vis mer

- Lider

Prinsessefamilien har isolert seg store deler av året. Coronapandemien har også ført til at Madeleine og resten av familien ikke har vært på besøk hjemme i Sverige på nesten et år.

Prinsesse Madeleine forteller videre at de har klart seg forholdsvis bra, ikke minst sammenliknet med mange andre familier.

HELE HURVEN: Her er familien samlet i 2018, i anledning prinsesse Adriennes dåp. Foto: Utrecht Robin / Action Press / Rex / NTB
HELE HURVEN: Her er familien samlet i 2018, i anledning prinsesse Adriennes dåp. Foto: Utrecht Robin / Action Press / Rex / NTB Vis mer

- Men ser man på hele verden, har det vært ekstremt tøft og slitsomt for alle. Mange har mistet jobben sin, mange har blitt syke, mange har kanskje mistet en nær person eller et familiemedlem, sier prinsessen.

I delstaten Florida har over en million mennesker vært smittet av coronaviruset, og 20 000 har dødd. Madeleine tenker på alle som har hatt det tøft det siste året.

- Man lider virkelig når man se hvor mange som har det vanskelig, sier 38-åringen.

NY SERIE: Prinsesse Sofia forteller åpenhjertig at hun har slitt med å finne ro i prinsesserollen i en ny dokumentar på svensk tv. Vis mer

Ble smittet

Den svenske kongefamilien har fått kjenne coronaviruset på nært hold. Prinsesse Madeleines bror Carl Philip (41) og kona prinsesse Sofia (36) ble smittet av corona i slutten av november.

«Prinseparet viser tegn til lettere influensasymptomer, men har det etter omstendighetene bra. Umiddelbart etter at de fikk påvist sykdommen satt prinseparet seg i karantene hjemme med sine to barn», het det i en pressemelding fra det svenske kongehuset da.

Testing og smittesporing ble iverksatt, og resten av kongefamilien testet i ettertid negativt.

Kort tid etter at det ble kjent at prinseparet var friskmeldte, kom også den hyggelige nyheten om at ekteparet venter sitt tredje barn.

KJEDELIG: Det er ikke alltid like lett å holde 100% fokus under lange forsamlinger. Det fikk den svenske kongefamilien føle på nylig. Video: Expressen TV Vis mer

Fra før har Carl Philip og Sofia de to sønnene prins Alexander (4) og prins Gabriel (3).

- Vi er glade og forventningsfulle, og ser frem til å ønske velkommen vårt tredje barn - et søsken til prins Alexander og prins Gabriel. Et nytt lite medlem i vår familie, sa paret i en pressemelding fra det svenske kongehuset.

Videre kom det frem at prinsesse Sofia har det bra og at fødselen forventes å skje i månedsskiftet mars-april. Hoffet ville imidlertid ikke si om det er en prins eller prinsesse som melder sin ankomst neste år.

LES OGSÅ: - Kjøpte luksusvilla til 28 millioner

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer