Hertuginne Meghan og prins Harry:

Har utvidet familien

Hertugparet har fått et nytt familiemedlem.

NYTT MEDLEM: Prins Harry og hertuginne Meghan har utvidet familien. Foto: SplashNews / NTB
NYTT MEDLEM: Prins Harry og hertuginne Meghan har utvidet familien. Foto: SplashNews / NTB Vis mer
Publisert

Både hertuginne Meghan (41) og prins Harry (37) er ivrige forkjempere for dyrs rettigheter - spesielt hunder.

Hertuginnen har flere ganger tidligere vært åpen om sin store lidenskap for nettopp menneskets beste venn, og det skal ha vært en felles interesse og lidenskap for hunder som brakte de to sammen.

Hertuginnen eide allerede hund før hun møtte prinsen, beagelen Guy, og kort tid etter bryllupet adopterte de labradoren Pula.

Nå har imidlertid familien tatt inn enda en hund i nød - hunden Momma Mia.

«FUNKYFAM»: Det ble tårevått da Trude Vasstrand ble nødt til å avlive hunden sin. Reporter: Nora Skavhaug. Video: Luna Lea/ TV 2. Vis mer

Reddet

Hertuginnen har vært åpen om at hun har en spesiell type kjærlighet for hunderasen beagle, og har hjulpet flere dyrehjem med å redde beagler som har vært mishandlet i hjemmet.

I juli skal hun ha ringt til dyrebeskyttelsen for å uttrykke sin interesse for å adoptere en ny hund, ifølge Shannon Keith, leder for Beagle Freedom Project. Det skriver The Times.

Da Keith opplyste hertuginnen om at organisasjonen var i ferd med å få inn en tispe med et valpekull, skal Meghan ha vist stor interesse for moren. Moren, syv år gamle Momma Mia, er en av fire tusen beagler som ble reddet fra et oppdrettsanlegg i Virginia.

NYTT HJEM: Hunden Momma Mia har nå fåt hertugparet som sine nye eiere. Foto: Beagle Freedom Project / Mega / NTB
NYTT HJEM: Hunden Momma Mia har nå fåt hertugparet som sine nye eiere. Foto: Beagle Freedom Project / Mega / NTB Vis mer

- Sekundet de kom inn her, var det som om Momma Mia visste. Hun løp over til dem, og halen logret en million ganger i minuttet, sier Keith om hundens første møte med hertugparet, og fortsetter:

- Hertuginnen holdt Mia og sa: «Vi adopterer henne. Vi vil ikke ha en valp. Vi vil ha en som er eldre som vi kan hjelpe».

SKADET: Hunden Newt gikk en usikker skjebne i møte, før Luvable Dog Rescue kom på banen. Reporter: Bjørge Dahle Johansen Vis mer

Kjærlige

Så fort hunden ble tatt med til California, skal en frivillig ha gitt henne en leke. Nettopp denne leken skal ha vært det siste hun tok med seg i munnen før hun ble med Harry og Meghan til hennes nye hjem i Montecito.

- Det er som om hun visste at dette var hennes nye hjem. De var bare så kjærlige mot henne, sier Keith videre.

Politiet aksjonerte mot oppdrettsannlegget i juli, to måneder etter at amerikanske myndigheter oppdaget en rekke oppsiktvekkende funn i anlegget.

Blant annet skal flere av hundene vært forventet å bruke til testing og forskning.

LES OGSÅ: Mistet nær venn

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer