Prins Nikolai:

- Har styrket familien

Den danske prinsen åpner seg om farens sykdom.

ÅPEN: Prins Nikolai åpner seg opp om fremtiden og sin fars sykehusinnleggelse. Foto: NTB scanpix
ÅPEN: Prins Nikolai åpner seg opp om fremtiden og sin fars sykehusinnleggelse. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

I slutten av juli kom nyheten om at prins Joachim av Danmark (51) var innlagt på universitetssykehuset i Toulouse i Frankrike. Innleggelsen skyldtes en blodpropp i hjernen, meldte det danske kongehuset i en pressemelding.

Prins Joachim var som følge av blodproppen innlagt i en drøy uke, før han senere skal ha tilbrakt tid sammen med nær familie ved Château de Cayx - et fransk vinslott eid av dronning Margrethe (80).

BLODPROPP: Kongehus-ekspert Caroline Vagle tror danskene nå er bekymret, etter at Prins Joachim fredag kveld ble innlagt på sykehus for blodpropp. Video: Jeanette N. Vik / Dagbladet Vis mer

Grevinne Alexandra (56) var tidligere gift med prins Joachim og er mor til hans to eldste sønner, prins Felix (18) og prins Nikolai (20). Tidligere i august uttalte hun sammen med sine to sønner at det hele kom som et sjokk for familien.

Nå har prins Nikolai nok en gang uttalt seg om farens innleggelse, denne gang i et intervju i forbindelse med hans 21-årsdag fredag denne uken.

Et sjokk

Til danske Se og Hør åpner nå den unge prinsen seg om farens plutselige innleggelse. I intervjuet erkjenner han at det hele kom som et sjokk, men røper også at det har kommet noe godt ut av det, tross alt.

- Hele situasjonen rundt min far har selvsagt sjokkert hele familien. Men, jeg føler at det har styrket oss som familie enda mer, og det har minnet oss på å verdsette hverandre, sier den unge prinsen til det danske ukebladet.

Prins Nikolai har siden i fjor høst vært bosatt i København, hvor han har studert Business Administration and Service ved Copenhagen Business School.

Hans far har derimot i samme tidsrom oppholdt seg i Frankrike sammen med kona prinsesse Marie (44) og parets to felles barn, prins Henrik (11) og prinsesse Athena (8), for å ta landets høyest rangerte militære lederutdannelse.

Etter planen skulle danskeprinsen ha startet i ny jobb som forsvarsattaché ved den danske ambassaden i Paris 1. september, men nå er oppstarten for jobben utsatt i noen uker grunnet blodproppen.

Det bekrefter det danske kongehuset overfor Ekstra Bladet.

KONGEHUSET: Onsdag gjorde kronprinsesse Mary (48) sitt første offisielle oppdrag etter sommerferien, noe som endte med mye tyn etter hun håndhilste på generalsekretær i WWF, Bo Øksnebjerg. Vis mer

Hadde vært på besøk

Selv om faren bor i et annet land, skal prins Nikolai likevel ha fått muligheten til å komme på besøk i Frankrike. Han skal blant annet ha vært der nede i forbindelse med feiringen av prins Felix' fødselsdag i juli, like før innleggelsen skjedde.

Prinsebrødrene skal også ha hatt god kontakt med prins Joachim i ettertid.

- Mine sønner har heldigvis vært i løpende kontakt med sin far under innleggelsen. Prinsen ringte selv til dem dagen etter operasjonen, hvilket betydde utrolig mye for dem, sa grevinne Alexandra til danske Se og Hør tidligere i august.

HOLDER KONTAKT: Grevinne Alexandra kan fortelle at sønnene har løpende kontakt med prins Joachim. Fra venstre: Prins Nikolai, grevinne Alexandra og prins Felix avbildet i 2017. Foto: NTB scanpix
HOLDER KONTAKT: Grevinne Alexandra kan fortelle at sønnene har løpende kontakt med prins Joachim. Fra venstre: Prins Nikolai, grevinne Alexandra og prins Felix avbildet i 2017. Foto: NTB scanpix Vis mer

Ingen varige mén

Selv om det kunne gått nokså galt for den danske prinsen, skal han ha vært heldig. I en pressemelding fra Kongehuset i slutten av juli kom det nemlig frem at prinsen slapp unna det hele uten varige mén.

«Etter innleggelsen og behandlingen på intensivavdelingen de siste dagene, er det legenes vurdering at prins Joachim ikke får fysiske følger eller andre mén som følge av blodproppen», het det i pressemeldingen.

Som nevnt har han i ettertid oppholdt seg ved dronning Margrethes vinslott, hvor han blant annet fikk besøk av sin bror, kronprins Frederik (52), kort tid etter sykehusinnleggelsen.

Besøket ble foreviget med et bilde av brødrene, som senere ble delt på kongehusets offisielle Instagram-konto.

SVARTE FEIL: Se og Hørs kongehusekspert Anders Stavseng intervjuet Kronprinsesse Mary av Danmark i Texas. Det gikk ikke helt som det skulle. Vis mer

Kronprins Frederik skal ifølge hans kone, kronprinsesse Mary (48), ha vært svært lettet over at broren nå er på bedringens vei.

- Vi har naturligvis vært i løpende kontakt med dem. Min mann har, som dere alle vet, vært nede og besøkt sin bror, og han kom hjem veldig glad og lettet, sa kronprinsessen til danske BT nylig.

LES OGSÅ: Tårner over foreldrene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer