Prinsesse Estelle:

- Har strekt seg og blitt stor

Prinsesse Estelle fyller ni år 23. februar.

BURSDAG: 23. februar fyller prinsesse Estelle av Sverige ni år. Hun er det eldste barnet til kronprinsesse Victoria og prins Daniel. Foto: Kate Gabor / Det svenske hoffet
BURSDAG: 23. februar fyller prinsesse Estelle av Sverige ni år. Hun er det eldste barnet til kronprinsesse Victoria og prins Daniel. Foto: Kate Gabor / Det svenske hoffet Vis mer
Publisert

Det har blitt tradisjon for mange kongehus i Europa å markere de kongeliges fødselsdager med å dele nye, kongelige portretter. Det er også tilfellet når prinsesse Estelle av Sverige fyller ni år i dag, tirsdag 23. februar.

Det svenske kongehuset har sluppet en serie med fire bilder av kronprinsesse Victoria (43) og prins Daniels (47) førstefødte, som kom til verden 23. februar 2012.

BREDT SMIL: Prinsesse Estelle har vokst seg stor, synes Se og Hørs kongehusekspert. Foto: Kate Gabor / Det svenske hoffet
BREDT SMIL: Prinsesse Estelle har vokst seg stor, synes Se og Hørs kongehusekspert. Foto: Kate Gabor / Det svenske hoffet Vis mer

Bildene er tatt hjemme på kronprinsessefamiliens faste residens Haga slott, rett utenfor Stockholm. Det er ingen tvil om at det er en kommende dronning som har bursdag, og prinsessen begynner utvilsomt også å vokse til.

Den nyslåtte niåringen - som er nummer to i arverekken til den svenske tronen - har strekt seg og blitt stor, synes Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle.

- Mens hun før kunne tulle og tøyse med kaker og krem på bursdagsbildene, er hun nå mer «voksen» i fremtoningen. Men heldigvis er tryggheten, smilet og det lure blikket fortsatt på plass, sier hun.

TABBE: Petra Marklund har i ettertid blitt kritisert for ikke å bruke riktig tiltaleform da hun under Victoriadagen henvendte seg til kronprinsessen. Video: SVT Vis mer

Liten feiring

De nye bildene er tatt av fotografen Kate Gabor, som har fotografert den svenske kongefamilien ved flere tidligere anledninger. Hun tok nesten alle bildene av Estelle de første årene av hennes liv, så det er altså en gammel kjenning som skjuler seg bak kameraet.

Se og Hørs kongehusekspert tror prinsesse Estelle ble vekket på sengen med sang og gaver på den store dagen.

TRONARVING: Prinsesse Estelle er nummer to i arvefølgen til den svenske tronen. Foto: Kate Gabor / Det svenske hoffet
TRONARVING: Prinsesse Estelle er nummer to i arvefølgen til den svenske tronen. Foto: Kate Gabor / Det svenske hoffet Vis mer

- Men feiringen senere på dagen blir nok litt amputert, slik det meste gjør for tiden. Mens hun i fjor fikk kongen og dronningen på bursdagsbesøk, setter pandemien en stopper for det i år. Mest sannsynlig blir feiringen som de nye bursdagsbildene viser, i godt kompaniskap med lillebror Oscar og familiehunden Rio. Og foreldrene selvsagt, sier Vagle.

MED LILLEBROR: Prins Oscar og familiehunden Rio er også med på et av bildene. Foto: Kate Gabor / Det svenske hoffet
MED LILLEBROR: Prins Oscar og familiehunden Rio er også med på et av bildene. Foto: Kate Gabor / Det svenske hoffet Vis mer

På et av bildene er nemlig også lillebror prins Oscar (4) med - som for øvrig blir fem år om bare en uke. På dette bildet er den relativt ferske familiehunden Rio også avbildet, som de anskaffet seg i fjor vår.

Det var i mai kronprinsessefamilien avslørte at de hadde fått valp, som er av rasen Cavapoo.

Det er en blanding av rasene Cavalier King Charles Spaniel og puddel, og den gang fikk Victoria og Daniel kritikk fra ulike hold for å velge en blandingsrase. Nå er lille Rio imidlertid blitt en godt integrert del av familien - og en selvskreven deltaker på Estelles bursdagsbilde.

Prinsesse Estelle er som nevnt kronprinsesse Victoria og prins Daniels eldste barn, og blir dermed en dag dronning i Sverige. Hun er for øvrig også kong Carl Gustaf (74) og dronning Silvias (77) første barnebarn.

KJEDELIG: Det er ikke alltid like lett å holde 100 prosent fokus under lange forsamlinger. Det fikk den svenske kongefamilien føle på. Video: Expressen TV Vis mer

Prinsessen ble født 23. februar 2012 på Karolinska universitetssykehus i Solna klokken 04:26. Klokken 07.00 samme morgen kunne en stolt prins Daniel på en pressekonferanse avsløre at deres velskapte datter var 51 centimeter lang og veide 3 280 gram.

Dåpen fant sted i Slottskyrkan på Stockholms slott 22. mai samme år, der vår egen kronprins Haakon (47) var blant fadderne.

LES OGSÅ: - Han er veldig lei seg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer