Maud Angelica Behn:

Har skrevet bok i hemmelighet

Boka har fått tittelen «Tråder av tårer».

VANT PRIS: Maud Angelica Behn vant pris for talen hun holdt i farens bisettelse. Nå gir hun ut bok. Her med mamma, prinsesse Märtha Louise. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
VANT PRIS: Maud Angelica Behn vant pris for talen hun holdt i farens bisettelse. Nå gir hun ut bok. Her med mamma, prinsesse Märtha Louise. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Maud Angelica Behn (18) skal gi ut bok. Den unge jenta skriver om sorgen etter å miste faren, Ari Behn, og viktigheten av å snakke om de tingene som er vanskelig.

Boka har fått tittelen «Tråder av tårer» og er skrevet i hemmelighet av Maud Angelica selv og forlegger Arve Juritzen, som også er bokas redaktør.

Boka har ikke vært kjent eller stått på noen bokhøstlister, men kommer ut allerede ut 20. oktober i høst.

Det skriver VG.

Samarbeidet med Ari

Tilbake i 2018 var Maud Angelica godt i gang med å lage barnebøker sammen med faren. De skulle lage tre barnebøker for Juritzen forlag, men hvorvidt de skulle komme ut, var usikkert.

Juritzen forteller overfor VG at boka Maud Angelica nå skal gi ut er noe helt annet enn det hun og faren startet på:

- Dette er 100 prosent Mauds eget verk og noe hun har skapt ut fra seg selv.

KAN REDDE LIV: Maud Angelica Behns tale fra faren Ari Behns begravelse ble hyllet. Nå snakker hun igjen om selvmord - denne gangen i en kampanje for Helse Vest. Video: Helse Vest Vis mer

Det var i jula 2019 at Ari Behns tragiske bortgang ble kjent. Han ble 47 år gammel.

- Det er med stor sorg i hjertet at vi, de aller nærmeste pårørende til Ari Behn at vi i dag må meddele at han har tatt sitt eget liv. Vi ber om respekt for vårt privatliv i tiden framover, opplyste familien via Geir Håkonsund, Ari Behns manager og familiens talsmann, til Se og Hør den gang.

Videreføring av talen

Begravelsen ble holdt 3. januar 2020 i en fullsatt Oslo Domkirke. Men det alle husket etter den triste avskjeden, var eldstedatter Maud Angelicas gripende tale.

- I dag skal jeg holde tale for deg, og jeg skjelver kanskje også litt på hendene. Jeg skulle gi deg denne tegningen som julegave. Jeg jobbet på den i minst ti timer. Og mens jeg tegnet den, tenkte jeg på hvor mye jeg elsker deg, og hvor spent jeg var på å se reaksjonen din, sa hun blant annet.

TALTE: Ari Behns eldste datter, Maud Angelica, brøt ut i gråt da hun framførte sine minneord om Ari Behn. Bilder fra NRK. Vis mer

Hun fortalte om hvordan de tre søstrene og moren hadde på seg rosa, fordi det var Aris farge. Hun fortalte om de siste møtene og ordene. Hun kom også med en sterk oppfordring.

- Jeg vil si til alle som har gått gjennom dette - det finnes alltid en utvei. Selv om det ikke føles sånn. Det er folk der ute som kan hjelpe. Du kan få hjelp. Jeg ber deg med hele mitt hjerte, sjel og kropp - spør om hjelp. Det er aldri en skam. Det er en styrke, ikke en svakhet. Du kan også gå til en profesjonell, de er der for å hjelpe, fortalte 18-åringen.

Maud Angelicas sterke minneord ble hyllet landet over etter begravelsen, og hun ble tildelt Tara-prisen« Årets modigste kvinne 2020» for talen.

Nå forteller Juritzen at 18-åringens bok også vil inneholde noe av budskapet fra talen.

- Maud får selv svare på dette etter hvert, men mange vil nok oppleve boken som en videreføring av talen i farens bisettelse. Budskapet er like tydelig: Det finnes alltid håp uansett hvor krevende mørket er, forteller Juritzen til avisa.

LES OGSÅ: - Hun dro ikke fordi hun var sint på meg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer