Hertuginne Meghan:

Har reist tilbake til Canada

Hertuginne Meghan er tilbake i Canada, mens dronning Elizabeth, prins Charles og prins William avholdt krisemøte.

HAR REIST: Ifølge BBC har Meghan reist til Canada, hvor hertugparet tilbrakte de siste ukene for den overraskende kunngjøringen. Foto: Reuters / NTB Scanpix
HAR REIST: Ifølge BBC har Meghan reist til Canada, hvor hertugparet tilbrakte de siste ukene for den overraskende kunngjøringen. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag melder The Guardian at dronning Elizabeth innkalte prins Charles og prins William til krisemøte som følge av at prins Harry og hertuginne Meghan har kunngjort at de vil trekke seg tilbake fra sin rolle i kongefamilien.

Elizabeth har instruert sine rådgivere til å samarbeide med både britiske og kanadiske myndigheter for å klargjøre ekteparets nye roller.

Dette krever Elizabeth at skal skje i løpet av «noen dager, ikke uker», ifølge avisa.

STRID: Det skal være stor uenighet innad i den britiske kongefamilien etter at det ble klart at Meghan og Harry ønsker å trekke seg tilbake. Se og Hørs kongehusekspert forklarer. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Meghan har reist

Samtidig melder BBC at Meghan har reist tilbake til Canada, hvor hun og ektemannen har bestemt seg for å tilbringe store deler av året. Det er også der de har tilbrakt de siste ukene før kunngjøringen.

I Canada besøkte de venner og feiret jul med blant andre Meghans mor, Doria Ragland.

Det var onsdag kveld at ekteparet kunngjorde at de trekker seg tilbake fra sine roller som seniorrepresentanter for kongefamilien. Siden har det blitt rapportert om at kongefamilien skal ha blitt såret som følge av dette.

ÅPNER OPP: Hertuginne Meghan åpner opp om hvordan det har vært å få barn og gifte seg i offentlighetens søkelys. Video: ITV. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

Ny rolle

Harry og Meghan har begrunnet avgjørelsen med at de ønsker seg økonomisk uavhengighet, samt at de vil veksle mellom å oppholde seg i Storbritannia og Nord-Amerika.

De uttalte også at de ønsker å utforme en fremtidsrettet rolle i kongefamilien. Det skal være villighet blant kongefamilien til å få dette til å fungere, til tross for at kongehuset har erkjent at de står overfor «kompliserte utfordringer» i forbindelse med dette.

Særlig er det stilt spørsmål ved hvordan paret skal realisere sitt ønske om å bli økonomisk uavhengig.

NEI: Alt gikk ikke helt etter planen da Hertuginne Meghan Markle skulle hilse på en gammel venn på et veldedighetsarrangement. Video: Rød Løper/AP DV Vis mer

Samtaler

Det siste døgnet er det blitt hevdet at Harry og Meghan ikke varslet kongehuset om at de ville kunngjøre beslutningen onsdag.

Ifølge The Guardian skal Harry ha vært i innledende samtaler med Charles om temaet, og skal ha bedt om et møte med dronningen. Da han og Meghan returnerte fra Canada, skal Harry ha forsøkt å få til et slikt møte.

Dronningen skal imidlertid ha ment at Harry diskutere dette mer inngående med Charles før et slikt møte skulle finne sted.

Ekteparet skal også ha blitt bedt innstendig om å ikke kunngjøre planene sine, ifølge The Guardian. Og kongehuset skal ha blitt varslet om kunngjøring i en e-post bare ti minutter før den fant sted.

- Problemet er at de ikke er sin egen arbeidsgiver, men jobber for en familiebedrift. Å komme med en slik kunngjøring uten å informere de andre er ytterst bisart, mener hoffekspert Penny Junior.

Støtte

Journalist og forfatter Tom Bradby har reist med Harry og Meghan, og omtales som en venn av paret. Han antyder at beslutningen kan ha blitt tatt allerede for måneder siden.

- Det var en uavhengighetserklæring, sier han om kunngjøringen.

Meghan mottar støtte fra sin nære venninne Jessica Mulroney.

- En sterk kvinne ser utfordringen i øynene og gir den et lite blunk.

TAR TIL TÅRENE: Prins Harry blir svært sentimental når han snakker om foreldrerollen under den årlige WellChild Awards i London. Video: NTB Scanpix / Rød Løper Vis mer

LES OGSÅ: - Trosset dronningens bønn

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer