Kronprins Haakon:

- Har noen fått panikk?

Kronprinsens byggeprosjekt ble skjult fra offentligheten av kommunen, ifølge Budstikka.

HEMMELIG: Saksdokumenter fra kronprinsens siste byggeprosjekt har vært hemmeligholdt. Foto: Lise Åserud / NTB
HEMMELIG: Saksdokumenter fra kronprinsens siste byggeprosjekt har vært hemmeligholdt. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kronprins Haakon (48) har fått ja på søknad om å rive et fjøs på Skaugum for å erstatte det med et helt nytt lagerbygg. Det melder Budstikka.

I en e-post til Budstikka skriver kongehusets kommunikasjonssjef Guri Varpe at det nye bygget skal brukes til lager/administrasjon knyttet til lagervirksomhet.

Alle inntekter som er knyttet til gården og bygningsmassen, tilfaller enkeltmannsforetaket Skaugum Gård, opplyser hun videre. Enkeltmannsforetaket eies av kronprins Haakon.

Avisen skriver også at saken til nå har vært hemmeligholdt av Asker kommune.

HUMPETE: Svenske kronprinsesse Victoria og prins Daniel var vertskap for besøket det norske kronprinsparet hadde lagt til Stockholm. Første dag med besøk fikk en noe humpete start. Video: Caroline Vagle / Se og hør Vis mer

- Fått panikk?

Gunnar Bodahl-Johansen stiller seg imidlertid kritisk til Asker kommunes håndtering av byggesaken. Han er pressenestor og mediekritiker, og har blant annet arbeidet mye med offentlighet og innsyn i dokumenter.

- Her er det ikke grunnlag for å unnta noe som helst. Dette er helt vanlige byggesaksdokumenter, sier han blant annet overfor avisen om de skjulte dokumentene.

Bodahl-Johansen mistenker også at noen i kommunen kan ha tatt en forhastet vurdering i forbindelse med byggesaken.

- Har noen i kommunen fått panikk fordi søknaden kommer fra kronprinsens selskap, undrer han overfor avisen.

UT PÅ TUR: For å markere at det var 75 år siden krigens slutt, skulle kronprins Haakon bruke tre dager på å gå til svenskegrensen. Video: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Guri Varpe forklarer på sin side til Budstikka at hun ikke visste at kommunen først hadde unntatt søknaden om bruksendringen på Skaugum fra offentlighet, for deretter å endre avgjørelsen.

Dette var det Budstikka gjorde henne oppmerksom på.

- Vi er enige i kommunens vurdering i at det er riktig med innsyn i denne saken. Vi har ikke noe imot innsyn, og dokumentene kan etter vår mening behandles likt som andre tilsvarende saker, sier Varpe til avisen.

Fjøset som kronprinsen ønsker å rive ble bygget i 1992. Den nye bygningen skal ha omtrent samme grunnflate med større innvendig areal. Søknaden om selve rivingen av fjøset er per nå ikke sendt, opplyser Varpe til avisen.

LES OGSÅ: - Vært ti tøffe måneder

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer