HAR MOTTATT HJELP: Kronprinsessen søker hjelp hos profesjonelle og i salmer for å få bukt med flyskrekken. Foto: Scanpix
HAR MOTTATT HJELP: Kronprinsessen søker hjelp hos profesjonelle og i salmer for å få bukt med flyskrekken. Foto: Scanpix Vis mer

Har mottatt hjelp fra psykologer

Men det er ikke det eneste som hjelper mot flyskrekken.

Publisert
SEHER.NO: Det har lenge vært kjent at kronprinsesse Mette-Marit har flyskrekk. Søndag fikk hun dermed en opplevelse hun gjerne skulle vært foruten, da hun måtte evakueres fra et SAS-fly som skulle ta av fra Kastrup i København.

«Ok, min morgen ble litt mer spennende enn forventet. Phew. #fortsatt ikke helt over flyskrekken», skrev hun på sin Twitter-side i etterkant av hendelsen.

Kronprinsessen har tidligere hentet profesjonell hjelp fra psykologer for å få bukt med flyskrekken. En av dem er Øivind Ekeberg, som er professor i biopsykososial atferdsforskning ved Universitetet i Oslo. Han ønsker ikke å kommentere søndagens hendelse, men forklarer at det er flere faktorer som spiller inn når det kommer til å takle feil på flyet til VG:

- Det er et spørsmål om i hvilken grad hendelsen har vært knyttet til en faresituasjon, og hvor farlig situasjonen har vært. I tillegg handler det om hvor lenge en eventuell trusselsituasjon har vart og hvordan informasjonen har vært etterpå, sier han til avisen.

Mette-Marit har tidligere snakket ut om at hun også bruker salmer for å holde flyskrekken under kontroll.

- Det er en salme å hvile i. Den er ofte med meg når jeg er ute og reiser med fly og trenger å roe meg, har hun tidligere sagt om salmen «Jeg er i herrens hender».

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Kjendisene slår ring om Mette-Marit

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer