INNFLYTELSESRIK: Under kategorien ikoner figurer hertuginne Kate på listen over verdens 100 mest innflytelsesrike personer.  Foto: All Over Press
INNFLYTELSESRIK: Under kategorien ikoner figurer hertuginne Kate på listen over verdens 100 mest innflytelsesrike personer. Foto: All Over PressVis mer

Har mer innflytelse enn dronningen

Hertuginne Kate figurerer på eksklusiv liste sammen med norske Magnus Carlsen.

SEOGHØR.NO: Hertuginne Kate har minst fartstid i den britiske kongefamilien, men har brukt tiden godt. Bare to år etter at hun giftet seg med sin prins, har hun fått plass på Time Magazines eksklusive liste over verdens 100 mest innflytelsesrike personer.

Hertuginnen er den eneste i familien som har fått plass på den årlige listen, og er en av bare tre briter totalt. De to andre er Oscar-vinneren Daniel Day-Lewis og forfatteren Hilary Mantel.

Den norske sjakkspilleren Magnus Carlsen er også inne i det gode selskap, som den andre nordmannen noen sinne. Fredsmekleren Jan Egeland var den første i 2006.

- Jeg er overrasket og dypt beæret. Å være en del av denne lista er en anerkjennelse for sjakk, og jeg håper dette vil styrke utviklingen av sjakk verden rundt. Nå ser jeg fram til festen i New York 23. april, sier Magnus Carlsen i en pressemelding ifølge Dagbladet.

Utgaven med topp 100-listen kommer ikke på trykk før 29.april, men her kan du se listen med alle navnene.

LES OGSÅ:  Se Jan Thomas' dom over de kongelige