Har lånt 50 000 kroner i måneden - i 10 år

Prinsens eks-kone i alvorlig økonomisk trøbbel.

LYKKELIGE TIDER: Alexandras liv ble snudd opp ned etter skilsmissen. Her er prins Joachim og Alexandra avbildet på bryllupsdagen. Foto: (c) Orban-Reuter/Sygma/Corbis/All Over Press
LYKKELIGE TIDER: Alexandras liv ble snudd opp ned etter skilsmissen. Her er prins Joachim og Alexandra avbildet på bryllupsdagen. Foto: (c) Orban-Reuter/Sygma/Corbis/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Det var kongelig glitter og glamour da grevinne Alexandra (49) giftet seg med danske prins Joachim i 1995. Etter drømmebryllupet ventet ett liv i luksus – uten økonomiske bekymringer.

Men i 2004 endte ekteskapet med Joachim – og skattebetalerne betalte ikke alt av utgifter Alexandra hadde lenger, avslører danske Ekstra Bladet.

Saken fortsetter under bildet.

FLOTT PAR: Alexandra giftet seg med kameramannen Martin Jørgensen etter bryllupet. Foto: All Over Press
FLOTT PAR: Alexandra giftet seg med kameramannen Martin Jørgensen etter bryllupet. Foto: All Over Press Vis mer

Etter skilsmissen giftet grevinnen seg med kameramannen Martin Jørgensen (36) i 2007 – mens utgiftene gikk ut av kontroll

I alt skylder nå grevinne Alexandra og ektemannen 6.195.000 danske kroner. Det vil si at Alexandra har lånt 619.500 kroner hvert år siden skilsmissen, tilsvarende mer enn 50.000 danske kroner i måneden.

Den skyhøye gjelden er spesielt oppsiktsvekkende med tanke på at Alexandra får 2,1 millioner i apanasje fra den danske stat. Dette tilsvarer 175.000 danske kroner i måneden – men det har altså ikke vært nok for Alexandra.

Til sammenligning tjener statsminister Erna Solberg nærmere 1,5 millioner kroner…

Saken fortsetter under bildet.

FELLES BARN: Alexandra og Joachim har barna Felix (t.v) og Nicolai sammen. Foto: All Over Press
FELLES BARN: Alexandra og Joachim har barna Felix (t.v) og Nicolai sammen. Foto: All Over Press Vis mer

Da den danske avisen Ekstra Bladet ba om å få en kommentar til familiens økonomiske situasjon fikk de svar fra Martin Jørgensen.

- Selvfølgelig får du ikke det…

 

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer