Tom Parker Bowles og Laura Lopes:

- Har ikke rett på titler

Etter dronning Elizabeths bortgang er det Camilla Parker Bowles som er britenes dronning. Nå spekuleres det på hva dette betyr for hennes barn.

NY DRONNING: Camilla Parker Bowles er nå britenes nye dronning. Her avbildet med sønnen Tom Parker Bowles og datteren Laura Lopes. Foto: Richard Young/REX/NTB
NY DRONNING: Camilla Parker Bowles er nå britenes nye dronning. Her avbildet med sønnen Tom Parker Bowles og datteren Laura Lopes. Foto: Richard Young/REX/NTB Vis mer
Publisert

Torsdag 8. september kom nyheten om at dronning Elizabeth hadde gått bort etter hele 70 år på tronen. Hun ble den lengstsittende monarken i britisk historie og ble 96 år gammel.

Som følge av dødsfallet er det dronning Elizabeths sønn som er britenes monark. Kong Charles' (73) kone, Camilla Parker Bowles (75) er dronning gjennom sitt ekteskap med Charles.

Kong Charles og dronning Camilla har begge tidligere vært gift - kongen med avdøde Diana Spencer og dronningen med Andrew Parker Bowles (82).

Camilla fikk to barn med Andrew Parker Bowles og nå spekuleres det på hva som vil skje med de nå som mor har blitt dronning.

SNAKKER UT: Prins Charles uttaler seg om farens bortgang. Prins Philip ble 99 år gammel. Video: Clarence House TWITTER Vis mer

Dette skjer med Camillas to barn

Når noen blir konge eller dronning er det ikke uvanlig at barna får titler. Dette er fordi når en monark går bort forekommer en naturlig endring i arverekken.

For eksempel hadde ikke prins Harry (37) og hertuginne Meghans (41) barn, Archie (3) og Lilibet (1), noen titler mens dronning Elizabeth ennå var i live.

Nå som kong Charles er monark har arverekken endret seg og Archie er nå prins og Lilibet er prinsesse.

DRONNINGENS BARN: Dronning Camilla tilbringer mye tid med barna sine. Her er hun med sønnen Tom og datteren Laura i forbindelse med førstnevntes boklansering. Foto: Alan Davidson/REX/NTB
DRONNINGENS BARN: Dronning Camilla tilbringer mye tid med barna sine. Her er hun med sønnen Tom og datteren Laura i forbindelse med førstnevntes boklansering. Foto: Alan Davidson/REX/NTB Vis mer

Flere har nå lurt på om dette vil ha innvirkning på dronning Camillas barn, Tom Parker Bowles (47) og Laura Lopes (44). Tom er matanmelder og forfatter, Laura er kurator og grunnlegger av galleriet «Eleven».

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, kan fortelle at lite vil endre seg i deres liv.

- Dronning Camillas barn vil fortsette å leve sine vanlige liv, og lite endrer seg selv om moren blir dronning. De er jo ikke i slekt med kongen, og har ikke rett på titler.

ÅPNER OPP: Denne opptredenen med Taylor Swift og Bon Jovi har satt spor hos Prins William. Vis mer

Sammenlignes med Marius Borg Høiby

I likhet med kong Charles har også vår egen kronprins Haakon (49) giftet seg med en kvinne som har barn fra før. Kronprinsesse Mette-Marit (49) hadde sønnen Marius Borg Høiby (25) fra et tidligere forhold.

Han, som barna til dronning Camilla, har ikke fått noen tittel.

- Det kan jo sammenlignes med kronprinsesse Mette-Marits sønn som heller aldri har fått en kongelig tittel, sier Vagle til Se og Hør.

Til tross for at det rent praktisk ikke vil forekomme noen endringer i livene til Tom og Laura, kan det fort hende det britiske folket forventer mer av de.

- Jeg tror likevel Camillas barn vil assosieres med kongefamilien i sterkere grad, og det er nok lurt av dem å tenke på det. Det vil fort reflekteres tilbake på dronningen, hvis barna hennes gjør noe galt, avslutter Caroline Vagle.

FORTVILET: Oprah Winfreys intervju av Meghan Markle og Prins Harry vekker oppsikt. Video: CBS Vis mer

Kan få sikkerhet

Overskriftene rundt dronning Camillas barn er nå flerfoldige og ordlyden er jevnt over den samme - livene vil ikke endre seg nevneverdig, og de vil ikke få titler.

Likevel kan det hende barna får tilbud om sikkerhet fra Scotland Yard. Det sier Joe Little, redaktør for Majesty Magazine, til Page Six.

- Hvis de ikke har trengt sikkerhet frem til nå, så vil de ikke få det ved troneskiftet - men mindre det er behov for det. Men i utgangspunktet vil de ikke få det, uttaler Little.

Det er med andre ord usannsynlig at de får kongelig sikkerhet, men ikke umulig. Dersom det skjer vil det trolig være den mest merkbare endringen i livet til dronningens barn.

LES OGSÅ: - Stor sorg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer