Marius Borg Høiby:

Har ikke lappen - må selge motorsykkelen

22-åringen har ikke gyldig sertifikat for kjøretøyet.

ER PÅ NETT: Marius Borg Høiby (22) har flere ganger tidligere brukt Finn.no til å selge private gjenstander. Denne gangen selger han en motorsykkel. Foto: NTB Scanpix
ER PÅ NETT: Marius Borg Høiby (22) har flere ganger tidligere brukt Finn.no til å selge private gjenstander. Denne gangen selger han en motorsykkel. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kronprinsesse Mette-Marits (45) eldste barn, Marius Borg Høiby (22) har de siste årene blitt omtalt mye i både norsk og internasjonal tabloidpresse. Han har skapt overskrifter med blant annet huskjøp og bytte av jobb, men den unge sjarmøren har også fått oppmerksomhet av helt andre grunner.

Da 22-åringen skulle selge en rekke gjenstander på nettstedet Finn.no høsten 2016, fikk han nemlig kritikk.

Han solgte da en rekke luksusgjenstander blant annet dyre vesker, men fikk mest kritikk for å bruke slottets adresse - til tross for at han ikke bodde der eller har noen offisiell posisjon på slottet.

Nå tyr Borg Høiby nok en gang til Finn.no for å selge private gjenstander - riktignok med korrekt adresse - og denne gangen er det en eksklusiv motorsykkel 22-åringen skal kvitte seg med.

TIL SALGS: Denne motorsykkelen ligger til salgs på Finn.no. Foto: Marius Borg Høiby / Instagram
TIL SALGS: Denne motorsykkelen ligger til salgs på Finn.no. Foto: Marius Borg Høiby / Instagram Vis mer

- Får ikke brukt den

På sin Instagram-profil har 22-åringen lastet opp tre bilder av den spreke motorsykkelen som nå ligger åpent til salgs på internett.

- Selger sportsteren min, skriver Borg Høiby på Instagrams historiefunksjon.

Ifølge annonsen på Finn.no er det snakk om en Harley Davidson av typen «Sportster Custom» fra 2001 som 22-åringen har lagt ut for salg. Prislappen er satt til 75 000, men Borg Høiby oppgir i annonsen at prisen kan diskuteres ved hurtig avgjørelse.

Årsaken til at Borg Høiby nå selger motorsykkelen, er at han ikke har gyldig sertifikat til å kjøre den.

- Kjøpte den i fjor høst, med intensjon om få den registrert som mellomtung, men det viste seg å ikke la seg gjøre. Da jeg kun har mellomtung-lappen, får jeg ikke brukt den, heter det i annonsen.

Dermed har ikke 22-åringen lov til å kjøre motorsykkelen - og da er det kanskje ikke så rart at han velger å selge den videre. Av annonsen kommer det også frem at Borg Høiby ønsker tre dagers varsel ved eventuell prøvekjøring.

Havnet i Finn-bråk

Som tidligere nevnt ble det bråk forrige gang Borg Høiby la ut en annonse på Finn.no. Det var i slutten av oktober 2016 at saken ble omtalt.

Under fullt navn og telefonnummer – og med Slottet som adresse – solgte Mette Marits eldste sønn dyre og lukrative eiendeler på Finn. Det skapte mye oppstyr, blant annet på grunn av sikkerhetsrisikoen knyttet til å dele slik informasjon offentlig.

GRATULASJON: Da vi møtte Kronprinsparet på t-banen i Oslo, minnet vi dem på en liten ting de kanskje skulle ha gjort. Vis mer

- Dette er helt vanlige annonser for ting Marius Borg Høiby ikke lenger bruker. Da er det fint at andre kan få glede av dem. På Finn.no kommer registrert adresse automatisk opp, med mindre man velger å skjule denne. Det vil Marius gjøre for fremtiden, sa Slottets informasjonssjef Marianne Hagen den gang.

Blant tingene Borg Høiby la ut for salg den gang, ver en dyr trillekoffert fra det franske luksusmerket Louis Vuitton, i tillegg til en klokke av merket Nixon, som han ønsket 1000 kroner for. Han solgte også en påhengsmotor for 11 000 kroner.

Kjøpt bolig i Tønsberg

Men Marius Borg Høiby har kjøpt langt dyrere ting enn vesker og klokker den siste tiden. Tidlig i januar i år ble det nemlig kjent at han og kjæresten Juliane Snekkestad hadde kjøpt bolig sammen i sistnevntes hjemby, Tønsberg.

- Ja, de har kjøpt bolig sammen. Men det er en privat sak, så jeg vet ikke om jeg skal uttale meg noe særlig mer, bekreftet pappa Snekkestad til Tønsbergs Blad den gang.

MOTEINTERESSERTE: Juliane Snekkestad og Marius Borg Høiby avbildet i London ved en tidligere anledning. Foto: Mega
MOTEINTERESSERTE: Juliane Snekkestad og Marius Borg Høiby avbildet i London ved en tidligere anledning. Foto: Mega Vis mer

Huset ligger ved sjøen i området Husvik/Tolvsrød etter det Se og Hør kjenner til. Eneboligen på 123 kvadratmeter, som i prospektet fra DNB Eiendom er omtalt som en «trivelig enebolig over to plan», ble opprinnelig lagt ut med en prisantydning på 3,8 millioner kroner.

Ifølge dokumenter hos Kartverket står det imidlertid at det unge paret har kjøpt boligen for 3,65 millioner kroner.

Borg Høiby og Snekkestad, som har vært et par siden 2018, har tidligere bodd sammen i London, der Juliane har jobbet som modell, og Marius som redaktør i Tempus Magazine - en stilling han mistet som følge av at magasinet ble nedlagt.

Marius valgte siden å flytte hjem til Norge, hvor det i desember i fjor ble kjent at han hadde fått ny jobb i Selvaag bolig. I mars i år ble det imidlertid kjent at Borg Høiby hadde begynt i ny jobb i datingappen Moodie.

LES OGSÅ: Måtte berges av helikopter etter fjelldrama

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer