GODE VENNER: Utenriksminister Jonas Gahr Støre og hans kone Marit Slagsvold er nære venner med kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit. Her er utenriksministeren og kona sammen med Mette-Marit og sønnen Marius Borg Høiby under en kveldsmesse i T Foto: SCANPIX
GODE VENNER: Utenriksminister Jonas Gahr Støre og hans kone Marit Slagsvold er nære venner med kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit. Her er utenriksministeren og kona sammen med Mette-Marit og sønnen Marius Borg Høiby under en kveldsmesse i T Foto: SCANPIX Vis mer

- Har ikke holdt vennskapet skjult

Jonas Gahr Støre mener vennskapet med kronprinsparet ikke er problematisk.

Publisert
SEHER.NO: Det vekket oppsikt da det i forrige uke ble kjent at utenriksminister Jonas Gahr Støre (49) og hans kone Marit Slagsvold (48) har pleid et nært vennskap til kronprins Haakon (37) og kronprinsesse Mette-Marit (36) siden deres bryllup i 2001.

Det var da utenriksministeren og hans kone gikk en privat pilegrimsferd til Nidarosdomen sammen med kronprinsparet i forrige uke at vennskapet ble «avslørt». Og nyheten vekket reaksjoner blant flere kjente politikere, deriblant tidligere Stortings-politiker Inge Lønning.

I intervju med VG sa Lønning at Støre må kutte ut sitt vennskap med kronprinsparet dersom han skulle bli partileder eller statsminister. Politikeren mener også at vennskapet fort kan bli delikat og problematisk fordi de lett kan bli oppfattet som inhabile i flere saker.

Hverken Støre eller kronprinsparet har uttrykt ønske om å avslutte deres vennskap som følge av kritikken. Og ifølge utenriksministeren har han ikke oppfattet vennskapet som vanskelig, skriver VG.

- Jeg har ikke oppfattet at kontakten med kronprinsen og kronprinsessen har budt på vanskelige rolleavklaringer. Men jeg er oppmerksom på det, og jeg oppfatter også at de er veldig obs på det, sier han til avisen.

Støre avviser også at han har forsøkt å holde vennskapet skjult.

- Jeg har ikke holdt dette vennskapet skjult. Dette er ikke et offisielt samvær. Men i fjor var vi på konsert i Arendal, det var helt åpent, og nå var vi på tur i Trøndelag. Men jeg sender ikke ut pressemelding når jeg møter folk i private sammenhenger, sier han, og innrømmer også at han ikke informerte statsminister Jens Stoltenberg om vennskapet da han ble utenriksminister: 

- Nei, det gjorde jeg ikke. Vi har ikke et vennskapsregister i Norge, og det tror jeg er bra. Jeg dropper ikke et bekjentskap fordi jeg er blitt utenriksminister, men jeg er bevisst min rolle. 

Støre ble først kjent med kronprinsparet i forbindelse med forberedelsene til bryllupet deres i 2001, da han var stabssjef ved Statsministerens kontor.  I etterkant ga han også råd til Mette-Marit i forbindelse med hennes internasjonale engasjement innenfor helse og humanitært arbeid.

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Gikk barbeint i kirken etter pilegrimsferd

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer