Prins Joachim:

Har forlatt Danmark i hemmelighet

Den danske prinsefamilien klarer ikke holde seg i ro.

REIST I HEMMELIGHET: For bare kort tid siden ble det kjent at prins Joachim hadde flyttet til sitt gamle slott. Nå har han tatt med seg familien og reist til Frankrike - igjen. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
REIST I HEMMELIGHET: For bare kort tid siden ble det kjent at prins Joachim hadde flyttet til sitt gamle slott. Nå har han tatt med seg familien og reist til Frankrike - igjen. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det siste året har prins Joachim (50) av Danmark, den yngste sønnen til dronning Margrethe (80), klart å vekke oppsikt en rekke ganger med sine forflytninger. Sammen med kona, prinsesse Marie (44), og de felles barna deres - prins Henrik (10) og prinsesse Athena (8) - har de nemlig reist frem og tilbake mellom Danmark og Frankrike.

Til sistnevnte land flyttet de i 2019, fordi den danske prinsen skulle starte på en militærutdannelse i den franske hovedstaden. De reiste derimot tilbake til Danmark i slutten av mars, som følge av den pågående coronapandemien.

Nå tar familien derimot en helomvending, og har atter en gang returnert til Frankrike. Det opplyser det danske kongehuset i en pressemelding.

SVARTE FEIL: Se og Hørs kongehusekspert Anders Stavseng intervjuet Kronprinsesse Mary av Danmark i Texas. Det gikk ikke helt som det skulle. Vis mer

Reist

Danske Ekstra Bladet skriver at familien på fire reiste tilbake til Paris i helgen.

«I den franske hovedstad gjenopptar prins Joachim i dag sitt militære utdanningsforløp, som han de siste åtte uker har fulgt fra Danmark gjennom blant annet fjernundervisning og konferanser online», heter det i presseskrivet.

FAMILIE: Prins Joachim, kona og deres to barn flytter nå ut av Danmark - igjen. Her er prinsen omringet av hele familien sin, inkludert ekskona Alexandra og deres to felles barn, prins Nikolai og prins Felix. Foto: NTB scanpix
FAMILIE: Prins Joachim, kona og deres to barn flytter nå ut av Danmark - igjen. Her er prinsen omringet av hele familien sin, inkludert ekskona Alexandra og deres to felles barn, prins Nikolai og prins Felix. Foto: NTB scanpix Vis mer

«Dermed begynner også prins Henrik og prinsesse Athena i dag gradvis på sin franske skole igjen, etter å ha fulgt undervisningen hjemmefra siden i mars», står det videre.

Familien har altså reist tilbake i hemmelighet, siden den brå flyttingen fremgår først nå. Det er ikke kjent hvordan de har kommet seg tilbake, men det er nærliggende å tro at de har fløyet privat - ettersom de fleste kommersielle fly står på bakken om dagen.

Nytt slott

Nyheten om at de har reist igjen kommer kanskje overraskende på mange. Det har seg nemlig slik at familien inntil nylig bodde i en leilighet i Christian VIIIs palé på Amalienborg slott i København. Dette fordi deres faste residens, en villa på Klampenborg like utenfor København, er leid ut fram til midten av sommerferien.

Men for bare få uker siden ble det kjent at familien skulle flytte på seg internt i Danmark igjen. Nyheten ble bekreftet av kongehuset, og det dreide seg altså om Schackenborg slott i Møgeltønder.

80-ÅRSDAG: Dronning Margrethe II av Danmark fyller 80 16. april. Egentlig skulle dagen feires med venner og bekjente. Men, som resten av verden har også de kongelige nå måttet ty til digitale løsninger. Video: Det danske kongehus Vis mer

Prinsen solgte i 2014 Schackenborg slott til Schackenborg-fondet, som han selv er beskytter over. Han fikk imidlertid beholde boligen på eiendommen, som blant annet blir omtalt som familiens «andre hjem».

TILBAKE: Prinsesse Marie og prins Joachim på solgte Schackenborg slott i 2014. Her er ekteparet avbildet ved sitt tidligere hjem - som de nylig returnerte til - samme år. Foto: NTB Scanpix
TILBAKE: Prinsesse Marie og prins Joachim på solgte Schackenborg slott i 2014. Her er ekteparet avbildet ved sitt tidligere hjem - som de nylig returnerte til - samme år. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Fra 1995 bodde prinsen på slottet med sin daværende kone, grevinne Alexandra (55), inntil skilsmissen i 2005. Prinsen ble boende, og Marie flyttet siden inn - før salget i 2014.

Tilbake i 2014 fikk prinsen kritikk for salget. Flere mente at dette var en dårlig beslutning fordi det førte til at samtlige av kongefamiliens medlemmer dermed ble bosatt i hovedstaden, ifølge BT.

Nå er i hvert fall det problemet ute av verden igjen - siden familien har bosatt seg i Paris. Prinsens storebror, kronprins Frederik (51), er for øvrig også tilbake med familien i Danmark. Tidligere i år bodde de i Sveits, men dette oppholdet er også på stedet hvil i skrivende stund. Nylig flyttet de også internt i Danmark.

Familien bor til vanlig i Frederik VIIIs palé på Amalienborg slott i København, der dronning Margrethe også har fast residens i vinterhalvåret.

«Fra fredag den 24. april 2020 vil kronprinsparet sammen med deres fire barn ha residens i Kancellihuset på Fredensborg Slott, hvor deres kongelige høyheter vil oppholde seg de kommende månedene», sto det i en pressemelding nylig.

VIRALHIT: «Komikerfrue» Marna Haugen vekker oppsikt, også i utlandet. Video: Instagram / @komikerfrue Vis mer

LES OGSÅ: Spørsmålet som fornærmer henne

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer