Grevinne Alexandra:

Har fått «nytt» ansikt

Grevinnen bekrefter at hun har lagt seg under kniven.

VEKKER OPPSIKT: Prins Felix sammen med prins Joachim, grevinne Alexandra og prins Nikolai onsdag 23. juni. Mange la merke til at grevinnen har forandret seg. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix / NTB
VEKKER OPPSIKT: Prins Felix sammen med prins Joachim, grevinne Alexandra og prins Nikolai onsdag 23. juni. Mange la merke til at grevinnen har forandret seg. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix / NTB Vis mer
Publisert

På onsdag kunne prins Joachim (52) og grevinne Alexandras (56) yngste sønn prins Felix (18) feire at han er ferdig med tretten års skolegang. Prins Joachim hadde reist fra Frankrike for å være med på den store dagen.

Foreldrene tok turen til Gammel Hellerup Gymnasium sammen med eldstemann prins Nikolai (21) for å feire at 18-åringen nå er ferdig med videregående. Prinsen ser nå frem til nye kapitler i livet, og skal allerede til høsten gjennomføre militærtjeneste.

Etter feiringen på onsdag er det imidlertid mamma grevinne Alexandra som har stjålet de fleste overskriftene. Dansk presse la fort merke til at grevinnens utseende hadde forandret seg siden sist hun var å se i offentligheten, noe som selvsagt skapte spekulasjoner.

Torsdag gikk 56-åringens sekretær ut i pressen og bekreftet at grevinne Alexandra har lagt seg under kniven. Helle von Wildenrath Løvgreen sier til Billed Bladet at det er snakk om en ansiktsløftning.

SVARTE FEIL: Se og Hørs kongehusekspert Anders Stavseng intervjuet kronprinsesse Mary av Danmark i Texas. Det gikk ikke helt som det skulle. Vis mer

- Naturlig å gjøre

- Ja, det kan jeg godt bekrefte. Grevinne Alexandra vil nemlig gjerne stå for at hun har tatt et kirurgisk inngrep, sier sekretæren til bladet.

Wildenrath Løvgreen sier videre at prins Joachims ekskone i forrige uke gikk gjennom en øyeoperasjon, i tillegg til et «lite løft» av hals og underansikt. Det ønsker grevinne Alexandra å være åpen om, selv om det i utgangspunktet er en privatsak.

STOLT FAMILIE: Det var grevinne Alexandra som fikk mest oppmerksomhet etter feiringen av prins Felix' skolegang onsdag. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix / NTB
STOLT FAMILIE: Det var grevinne Alexandra som fikk mest oppmerksomhet etter feiringen av prins Felix' skolegang onsdag. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix / NTB Vis mer

- Ikke bare fordi det er så tydelig, men også fordi grevinnen synes at moderne kvinner skal stå ved deres valg og ikke være flaue over at de får profesjonell hjelp. Det har etterhvert blitt en naturlig ting å gjøre, og det er de færreste som kan si at de ikke har gjort noe som helst, sier pressekontakten videre.

Wildenrath Løvgreen får også spørsmål om hvorfor grevinne Alexandra har valgt å gjennomføre inngrepet.

- Jeg kan bare si at grevinne Alexandra har følt at hennes ytre skal matche hennes indre. Det er jo en personlig følelse og et helt naturlig ønske, sier hun til Billed Bladet.

TABBE: Petra Marklund har i ettertid blitt kritisert for ikke å bruke riktig tiltaleform da hun under Victoriadagen henvendte seg til kronprinsessen. Video: SVT Vis mer

Ny sveis

Det er i hvert fall ingen tvil om at grevinnen virket å være i godt humør da hun og resten av familien feiret at prins Felix hadde fullført tretten års skolegang tidligere denne uken.

Også den unge prinsen har gått gjennom en liten forandring denne uken.

Da familien fredag formiddag nok en gang samlet seg på Gammel Hellerup Gymnasium for å se prins Felix og resten av kullet kjøre hestevogn, hadde den ferske avgangseleven fått ny sveis.

2019: Grevinne Alexandra for to år siden. Foto: Tariq Mikkel Khan / Ritzau / NTB
2019: Grevinne Alexandra for to år siden. Foto: Tariq Mikkel Khan / Ritzau / NTB Vis mer

18-åringen har valgt å kvitte seg med alt håret, en beslutning han fortalte mer om til det oppmøtte pressekorpset, ifølge Billed Bladet.

- Ja, håret er forsvunnet. Jeg skal jo i militæret etter sommerferien, så det er moren min som har klippet det, lo den ungen prinsen, før han og medstudentene løp til hestevognen for å feire.

Tradisjonen for å kjøre i vogn er unik for danskene, men prins Felix måtte se seg pent nødt til å løpe etter vognen med de andre avgangselevene. Det er det en spesiell grunn til.

- Regelen er nemlig at man må løpe etter vognen til første stopp dersom man får 12 i siste fag, forklarte pappa prins Joachim overfor pressen.

KONGEHUSET: Da kronprinsesse Mary gjennomførte sitt første offisielle oppdrag etter sommerferien i fjor, fikk hun tyn for en tabbe. Vis mer

12 er den beste karakteren man kan få i Danmark, og prinsen la ikke skjul på at han var svært stolt over sin 18 år gamle sønn.

- Det har vært veldig rørende, så jo, jeg er veldig stolt. Det er helt episk, sa prins Joachim.

LES OGSÅ: Dette sier han etter bruddet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer