Prinsesse Ingrid Alexandra:

Har fått førerkort

Prinsessen var kjapt alene bak rattet etter hun fylte 18 år.

HAR TATT LAPPEN: Prinsesse Ingrid Alexandra kan nå kjøre bil på egenhånd. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
HAR TATT LAPPEN: Prinsesse Ingrid Alexandra kan nå kjøre bil på egenhånd. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag hadde prinsesse Ingrid Alexandra hele Norges øyne på seg i forbindelse med myndighetsdagen. 18-åringen ga også sine første intervjuer, og besøkte Stortinget, regjeringen og Høyesterett.

Hun ble hyllet for å virke naturlig i rollen som et mer offentlig medlem av den norske kongefamilien.

Spekulasjonene tok også fatt da storebror, Marius Borg Høiby (25), publiserte en gratulasjon på Instagram. Der så man de to på vannscooter, og han kunne også komme med en advarsel:

«Anbefaler folk som bor i Asker om å holde seg unna veiene de neste timene», skrev han spøkefullt.

Det var derfor ikke utenkelig at han siktet til at lillesøsteren hadde tatt førerkortet. Og dagen etter 18-årsdagen kunne prinsessen bekrefte dette, da hun kom kjørende alene i en elektrisk Volkswagen. Det kunne Se og Hørs fotograf dokumentere i tirsdagens utgave.

BILDER AV PRINSESSEN: I tirsdagens utgave av Se og Hør er det bilder av prinsesse Ingrid Alexandra som kjører bil alene. Faksimile: Se og Hør
BILDER AV PRINSESSEN: I tirsdagens utgave av Se og Hør er det bilder av prinsesse Ingrid Alexandra som kjører bil alene. Faksimile: Se og Hør Vis mer

Slottets kommunikasjonssjef Guri Varpe kan bekrefte til Se og Hør at prinsessen har fått førerkort.

I nesten 100 år har det vært tradisjon fra Kongelig Norsk Automobilklub (KNA) å gi de kongelige bil i 18 årsgave, men det har nå tatt slutt. Det kunne kommunikasjonssjef i KNA, Thomas A. Groot, fortelle NTB.

- Grunnet kongehusets gaveregler vil KNA ikke gi bil til prinsesse Ingrid Alexandra når hun fyller 18 fredag. På hennes bursdag vil prinsessen imidlertid gjøres til livsvarig KNA-medlem på linje med hennes far og bestefar, sa han forrige uke.

STORSLÅTT BESØK: Prinsesse Ingrid Alexandra besøker i dag Stortinget, Høyesterett og Statsministerens kontor i forbindelse men sin 18-årsdag fredag 21.01. Video: Celina Morken / NRK. Reporter: Henriette Eilertsen. Vis mer

LES OGSÅ: Se prinsesse Ingrid Alexandras favorittmerker

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer