Prinsesse Marie:

- Har en stor klump i magen

Prinsesse Marie av Danmark er bekymret for situasjonen i Ukraina.

KRIG: Prinsesse Marie av Danmark er preget av krigen i Europa, nå tar hun til ordet for hvor viktig det er med hjelpearbeid. Foto: Nasser Berzane / ABACAPRESS.COM / NTB
KRIG: Prinsesse Marie av Danmark er preget av krigen i Europa, nå tar hun til ordet for hvor viktig det er med hjelpearbeid. Foto: Nasser Berzane / ABACAPRESS.COM / NTB Vis mer
Publisert

De siste dagene har flere kongelige uttalt seg om den ubegirpelige situasjonen i Ukraina, etter at Russland og president Vladimir Putin invaderte landet.

Det gjør også danske prinsesse Marie (46) nå, som ikke legger skjul på at hun er både beskymret og trist over situasjonen.

Prinsessen har i over ti år vært beskytter for den danske hjelpeorganisasjonen Folkekirkens nødhjelp. Søndag deltok hun derfor på jubileumsgudstjenesten til organisasjonen, og benyttet anledningen til å uttale seg om krigen.

Der poengterte hun blant annet viktigheten av nødhjelp, men også at hun selv blir påvirket av det som skjer.

Da danske B.T. møtte henne i etterkant av seremonien, avslørte hun at dagen hadde vært overveldende for henne på grunn av den nåværende situasjonen i Ukraina.

- Ja, jeg har en stor klump i magen og halsen, og jeg har hatt det hele dagen, sa hun til avisen.

BLODPROPP: Kongehus-ekspert Caroline Vagle trodde danskene ble bekymret, etter at Prins Joachim ble innlagt på sykehus for blodpropp. Video: Jeanette N. Vik / Dagbladet Vis mer

Ektemannen har fått det travelt

Prinsesse Marie bor til daglig i Paris sammen med ektemannen prins Joachim (52) og deres to felles barn, prins Henrik (12) og prinsesse Athena (10).

- Jeg og familien min er veldig preget av situasjonen, og derfor var det også veldig viktig for meg å være her i dag for å vise viktigheten av arbeidet som Folkekirkens nødhjelp gjør i verden, sa hun.

Prins Joachim jobber som forsvarsattaché i Paris - og er dermed et bindeledd mellom det danske og det franske forsvaret, skriver avisen.

Krigen preger barna

Marie kunne også fortelle at krigen påvirker parets barn, men at de forsøker å prate med dem om det som skjer.

Selv om det er vanskelig, har foreldrene valgt å snakke med barna om krigen. For å ikke ta alt håp ut av de små barna prøver de alltid å gjøre et poeng ut av det - som å fortelle at det er fine mennesker og organisasjoner som ønsker å hjelpe.

Barna vet også at moren er opptatt av å hjelpe de i nød.

Like før coronapandemien brøt ut for fullt var hun i Uganda for å bistå. Hun har også vært i Kambodsja, Etiopia og Myanmar og hjulpet på lokale prosjekter.

KONGEHUSET: Her gjorde kronprinsesse Mary (48) sitt første offisielle oppdrag etter sommerferien, noe som endte med mye tyn etter hun håndhilste på generalsekretær i WWF, Bo Øksnebjerg. Vis mer

LES OGSÅ: Prins Henrik: Avslører sannheten i ny dokumentar

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer