Prinsesse Marie:

- Har en stor klump i magen

Prinsesse Marie av Danmark er bekymret for situasjonen i Ukraina.

KRIG: Prinsesse Marie av Danmark er preget av krigen i Europa, nå tar hun til ordet for hvor viktig det er med hjelpearbeid. Foto: Nasser Berzane / ABACAPRESS.COM / NTB
KRIG: Prinsesse Marie av Danmark er preget av krigen i Europa, nå tar hun til ordet for hvor viktig det er med hjelpearbeid. Foto: Nasser Berzane / ABACAPRESS.COM / NTB Vis mer
Publisert

De siste dagene har flere kongelige uttalt seg om den ubegirpelige situasjonen i Ukraina, etter at Russland og president Vladimir Putin invaderte landet.

Det gjør også danske prinsesse Marie (46) nå, som ikke legger skjul på at hun er både beskymret og trist over situasjonen.

Prinsessen har i over ti år vært beskytter for den danske hjelpeorganisasjonen Folkekirkens nødhjelp. Søndag deltok hun derfor på jubileumsgudstjenesten til organisasjonen, og benyttet anledningen til å uttale seg om krigen.

Der poengterte hun blant annet viktigheten av nødhjelp, men også at hun selv blir påvirket av det som skjer.

Da danske B.T. møtte henne i etterkant av seremonien, avslørte hun at dagen hadde vært overveldende for henne på grunn av den nåværende situasjonen i Ukraina.

- Ja, jeg har en stor klump i magen og halsen, og jeg har hatt det hele dagen, sa hun til avisen.

Ektemannen har fått det travelt

Prinsesse Marie bor til daglig i Paris sammen med ektemannen prins Joachim (52) og deres to felles barn, prins Henrik (12) og prinsesse Athena (10).

- Jeg og familien min er veldig preget av situasjonen, og derfor var det også veldig viktig for meg å være her i dag for å vise viktigheten av arbeidet som Folkekirkens nødhjelp gjør i verden, sa hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.