Har dronning Margrethe tilgitt influensa-Henrik?

Viste seg sammen for første gang etter skandalen.

ETTER TUR: Dronning Margrethe ledet an på den røde løperen, etterfulgt av hundene. Til slutt kom prins Henrik... Foto: All Over Press
ETTER TUR: Dronning Margrethe ledet an på den røde løperen, etterfulgt av hundene. Til slutt kom prins Henrik... Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Prins Henrik har den siste tiden prydet den ene avisforsiden etter den andre etter at det ble kjent at prinsen plutselig fikk «influensa» da kona dronning Margrethe skulle feire sin 75-årsdag.

Like før de kongelige gjestene ankom København meldte han avbud til hele feiringa!

Fra Norge kom kong Harald, kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon.

Saken fortsetter under bildet.

PÅ PLASS I KØBENHAVN: Kong Harald, kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon deltok på festlighetene. Prins Henrik var syk...
PÅ PLASS I KØBENHAVN: Kong Harald, kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon deltok på festlighetene. Prins Henrik var syk... Vis mer

De fleste dansker tror Henrik meldte seg syk i protest mot at dronning Margrethe nekter å gjøre om tittelen hans fra prins til konge - noe han flere ganger har klaget på offentlig den siste tiden. Sist på pressekonferansen etter terrorangrepet i København, noe som ble en pinlig affære for både Margrethe og Henrik.

Kong Harald og kronprins Haakon måtte imidlertid steppe inn for influensa-Henrik under feiringen - og de besto med glans!

Skulket og dro til Venezia

Skandalen vokste da det viste seg at prins Henrik samme uke som festlighetene pågikk i København skulket et arrangement og dro til Venezia på solferie - helt alene. Flere dansker mente dette var uhørt, og at han dermed ydmyket dronning Margrethe på det groveste med sine handlinger.

Og når det i lekket ut at prinsen i tillegg ble smuglet ut av landet i bil til Tyskland var skandalen komplett.

Prinsen ville nemlig ikke møte konas bursdagsgjester i kongelosjen på Kastrup...

Sammen på jobb

Prinsgemalen og dronning Margrethe viste seg imidlertid sammen igjen denne uka, i forbindelse med en liten tur med kongeskipet Dannebrog.

Både Margrethe og prins Henrik smilte og lo i regnværet.

Har Margrethe tilgitt ektemannen etter skandalen eller var det et spill for galleriet?

Saken fortsetter under bildet.

KONGESKIPET: Prins Henrik og dronning Margrethe har hver sine lugarer på Dannebrog. Foto: Danapress
KONGESKIPET: Prins Henrik og dronning Margrethe har hver sine lugarer på Dannebrog. Foto: Danapress Vis mer

Det danske kongeskipet er uansett så stort at dronning Margrethe og prins Henrik ikke trenger å tilbringe hele tiden sammen ombord.

De har både hvert sitt kontor og hvert sitt soverom tilgjengelig.

LES OGSÅHer drar dronningen på besøk

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer