Prinsesse Sofia og prins Carl Philip:

Har blitt foreldre for tredje gang

Babylykke for prinseparet.

BLE FORELDRE: Prinsesse Sofia og Carl Philip kan juble over nok et tilskudd i familien. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB
BLE FORELDRE: Prinsesse Sofia og Carl Philip kan juble over nok et tilskudd i familien. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prins Carl Philip (41) og prinsesse Sofia (36) har fått sitt tredje barn. Det opplyser det svenske kongehuset i en pressemelding.

I pressemeldingen kommer det fram at prinseparet har fått en sønn som kom til verden fredag formiddag på Danderyds sykehus. Den nyfødte sønnen veier 3220 gram og er 49 centimeter lang.

Carl Philip var til stede under fødselen.

- Vi er så glade og takknemlige over å få ønske vår tredje sønn velkommen i familien. Denne dagen har både vi og storebrødrene hans lengtet etter. Nå ser vi fram til å få lære og kjenne vårt nye familiemedlem, sier prinsen.

Dermed har prins Alexander og prins Gabriel blitt storebrødre. Det var i desember i fjor at prinseparet annonserte at de ventet barn igjen.

NY SERIE: Prinsesse Sofia forteller åpenhjertig at hun har slitt med å finne ro i prinsesserollen i en ny dokumentar på svensk tv. Vis mer

- Vi er glade og forventningsfulle, og ser fram til å ønske velkommen vårt tredje barn - et søsken til prins Alexander og prins Gabriel. Et nytt lite medlem i vår familie, sa paret i en pressemelding fra det svenske kongehuset den gang.

Barn nummer tre

Dette er prinseparets tredje sønn. Prins Alexander kom til verden i 2016, og har blitt fire år. Prins Gabriel ble født året etterpå, og har blitt tre år gammel.

Nyheten om familieforøkelsen kom bare en ukes tid etter at det ble bekreftet at det svenske prinseparet hadde fått påvist corona-smitte. Prinsesse Sofia var dermed syk under deler av svangerskapet.

«Prinseparet viser tegn til lettere influensasymptomer, men har det etter omstendighetene bra. Umiddelbart etter at de fikk påvist sykdommen satt prinseparet seg i karantene hjemme med sine to barn», het det i pressemeldingen den gang.

Vis mer

Under coronapandemien har det svenske prinseparet gjort sitt for å bidra for det svenske folk. Prinsessen meldte seg til helsetjeneste, og jobbet blant annet som støttepersonell ved Sophiahjemmet sykehus i den svenske hovedstaden.

Prinsesse Sofia og prins Carl Philip giftet seg 13. juni 2015 i Slottskyrkan i Stockholm, og nå har de altså fått sitt tredje barn sammen.

LES OGSÅ: Kong Harald: - Mange er slitne og lei seg

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer