Kong Harald:

Har ankommet Rikshospitalet

Kong Harald er på plass på Rikshospitalet.

PÅ SYKEHUSET: Fredag skal kong Harald opereres. Foto: Terje Bendiksby / NTB
PÅ SYKEHUSET: Fredag skal kong Harald opereres. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag ettermiddag ankom kong Harald (83) Rikshospitalet. Det viser flere bilder fra NTB, som inneholder to biler som ankommer sykehuset.

På et av bildene kan man tydelig 83-åringen sitte i baksetet på en av bilene. Det var TV 2 som først omtalte saken.

I morgen skal 83-åringen gjennomgå en operasjon for å skifte en hjerteklaff. Det opplyste Slottet i en pressemelding tidligere i dag.

Ikke første gang

I pressemeldingen kom det fram at dette ikke er første gang kong Harald har fått gjennomført en slik operasjon. Det samme skjedde nemlig i 2005, da han måtte operere hjerteklaffen mellom hjertet og hovedpulsåren. Den gang fikk han en kunstig hjerteklaff, laget av biologisk materiale.

Slike kunstige biologiske hjerteklaffer har en levetid på mellom 10 og 15 år. Det er derfor ikke uvanlig at slike inngrep må gjentas etter noe tid.

Operasjonen vil denne gangen ikke være en åpen hjerteoperasjon. Kongen vil være våken, og inngrepet utføres via lysken med lokalbedøvelse.

Det er et medisinsk team ledet av Kongens livlege, overlege Bjørn Bendz ved Hjerte-, lunge- og karklinikken ved Oslo universitetssykehus, Rikshospitalet, som vil gjennomføre operasjonen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer