- Har aldri opplevd noe lignende

Nasjonalsangtabbe under presidentbesøk i Oslo.

 Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Vis mer
SEHER.NO: Den sveitsiske presidenten, Doris Leuthard, er for tiden på besøk i Norge. Men da kongefamilien skulle ta imot besøket på Slottsplassen gikk det galt.

Ifølge VG Nett ante nemlig ikke forsvarets stabsmusikkorps hva de spilte, da de egentlig skulle ha spilt Sveits' nasjonalsang. Sangen korpset spilte viste seg å være Sveits' tidligere nasjonalsang, som man sluttet å bruke i 1961.

- Jeg har dekket alle kongeparets statsbesøk her hjemme og i utlandet siden tronskiftet i 1991 – og jeg kan ikke huske å ha opplevd noe lignende, sier Se og Hørs hoffreporter Kjell Arne Totland til Seher.no.

Totland mener det hele var en pinlig affære.

- Det er klart det er litt pinlig når slikt skjer, men hovedpersonen selv, Sveits kvinnelige president, gjorde gode miner til slett spill og lot seg overhodet ikke merke med det.

Kommunikasjonssjef ved Slottet, Marianne Hagen, bekrefter at det oppstod en diskusjon om sangen som ble fremført.

- Jeg registrerte at det var en diskusjon i etterkant om hvorvidt det ble spilt riktig sang eller ikke, sier hun til VG Nett.

- Jeg reagerte faktisk litt selv da den første «nasjonalsangen» ble spilt. Jeg kunne ikke huske at jeg hadde hørt den før – og det syntes jeg var merkelig. Men det var først da de sveitsiske journalistene spurte meg om det ikke var vanlig at man spilte gjestenes nasjonalsang ved en slik seremoni, at jeg skjønte at det måtte være begått en pinlig feil – og  gjorde Slottets folk oppmerksom på det.  Vi får håpe riktig nasjonalsang blir spilt når presidenten i ettermiddag legger ned krans ved Nasjonalmonumentet på Akershus, sier Totland til Seher.no.

Korpset spilte på nytt klokken 15.20, og til den tid ble det lovet at den riktige sangen være i boks.

- Vi skal nok ha det på stell ja. Det er Forsvarets stabsmusikkkorps det er snakk om, og vi er det desidert beste korpset i landet så dette klarer vi, sier major Rune Wiik til VG Nett.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Her blir prinsessen skolejente