FØLSOM: Prins Harry mistet sin mor som ung gutt, men han har henne fortsatt med seg i arbeidet han gjør. I talen han holdt i Sør-Afrika, sa han han håpet moren var stolt av ham. Foto: All Over Press
FØLSOM: Prins Harry mistet sin mor som ung gutt, men han har henne fortsatt med seg i arbeidet han gjør. I talen han holdt i Sør-Afrika, sa han han håpet moren var stolt av ham. Foto: All Over PressVis mer

- Håper mamma blir stolt av meg

Prins Harry talte følelsesladd om avdøde prinsesse Diana.

SEOGHØR.NO: For mange er prins Harry (28) party- og skandaleprinsen, men den sjarmerende rødtoppen har en helt annen side også.

Denne uken har prinsen vært i Lesotho, et lite kongerike midt i Sør-Afrika.

I 2006 utviklet Harry og prins Seeiso av Lesotho veldedighetsprosjektet Sentebale, som jobber for å hjelpe barn og unge som er hiv-smittet. Dermed viderefører han jobben moren hans brant så sterkt for.

Prinsesse Dianas humantitære arbeid har vært inspirasjon for prosjektet i seg selv, men også for navnet.

Sentebale betyr «glem meg ei» på Lesothos språk.

I løpet av turen besøkte prins Harry en hel rekke barn og skoler i landet organisasjonen hans hjelper. Akkurat som Diana har han et svært godt lag med barn, og han sjarmerte dem i senk med sitt uhøytidelige selv.

Prinsen holdt også en svært følelsesladd tale under en veldedighetsmiddag til inntekt for et senter for hiv- og aidssyke barn og unge.

- Vi er umåtelig takknemlige for at kong Letsie har donert et stykke land hvor vi kan bygge senteret. Det føles riktig at det skal kalles opp etter kongens og prinsens mor, Mamohato Bereng Seeiso.

- Hun var elsket som landsmoderen. Jeg håper hun vil være stolt av hva vi prøver å oppnå i hennes navn, sa han før han kom inn på sitt store forbilde, mamma Diana.

- Jeg håper også mamma vil bli stolt. Kanskje sitter de to sammen i himmelen og diskuterer prosjektet! Så får vi håpe at vi ikke skuffer dem, sa den britiske prinsen rørt.

Besøket i Sør Afrika var Harrys første offisielle oppdrag etter han kom hjem fra Afghanistan.

LES OGSÅ: Harry på kjærlighetstur med dansestudent