Prins Andrew:

- Hans tid kan være over

Prins Andrew kan angivelig komme til å trekke seg tilbake fra det kongelige livet for godt.

FERDIG?: Ifølge The Sunday Times kan prins Andrews tid i det kongelige rampelyset snart være over. Her er han med datteren prinsesse Beatrice. Foto: NTB Scanpiz
FERDIG?: Ifølge The Sunday Times kan prins Andrews tid i det kongelige rampelyset snart være over. Her er han med datteren prinsesse Beatrice. Foto: NTB Scanpiz Vis mer
Publisert

I fjor høst trakk dronning Elizabeths (94) sønn Prins Andrew (60) seg tilbake fra alle sine kongelige plikter i uoverskuelig fremtid. Beslutningen ble tatt etter at 60-åringens kobling til den overgrepsdømte milliardæren Jeffrey Epstein ble brettet ut i mediene.

Prinsen trakk seg tilbake i lang tid på grunn av mediekjøret, og bortsett fra en opptreden sammen med dronningen i januar, har den mye omtalte 60-åringen knapt vært å se i offentligheten. Og slik kommer det trolig til å fortsette å være. The Sunday Times skriver nemlig at prins Andrew neppe vil komme til å gjenoppta sine kongelige plikter igjen.

Avisen skriver at kongefamilien angivelig skal ha bestemt at prinsen skal trekke seg tilbake fra det offentlige livet på grunn av Jeffrey Epstein-avsløringene som ble rullet opp i pressen i fjor.

Det betyr at han trolig ikke vil representere det britiske kongehuset i fremtiden, og heller ikke gjenoppta sine kongelige plikter etter at han trakk seg tilbake, ifølge The Sunday Times. Det skal riktignok understrekes at disse opplysningene ikke er bekreftet fra offisielt hold.

Avisen skriver også at prinsen skal ha håpet at hans fravær fra offentligheten skulle bli midlertidig, men nå kan ting altså tyde på at situasjonen kan bli permanent.

PRINS PÅ FEST: I kjølvannet av overgrepsanklager og spørsmål rundt vennskapet til avdøde Jeffrey Epstein, sier prins Andrew sier i et nytt intervju at han ikke skjønner hvordan han har fått stempelet som «partyprins», da han ikke lenger fester. Bilder av prinsen i Saint-Tropez sier det motsatte. Foto: Coleman-Rayner / Stella Pictures. Klipp: Emilie Rydning Vis mer

Omdiskutert prins

I fjor høst stormet det rundt prins Andrew etter at han gikk ut i et intervju med BBC og benektet anklager om seksuelle overgrep. Blant andre Virginia Giuffre hevdet at hun skal ha blitt tvunget til å ha samleie med prinsen tre ganger mellom 1999 og 2002.

Prinsens vennskap med den avdøde og overgrepsdømte milliardæren Jeffrey Epstein ble også rullet opp i pressen og hyppig omtalt i internasjonale medier.

Saken fikk store konsekvenser for prinsen, som er dronningens nest yngste sønn. Han trakk seg tilbake, og var først å se i offentligheten igjen i midten av januar i år.

Dette var hans første offentlige opptreden sammen med dronningen etter at skandalen ble kjent i november, skrev Sky News den gang.

Dronningen og prins Andrew deltok da i en søndagsgudstjeneste i en kirke nær Sandringham, der dronningen har et stort gods.

Gudstjenesten sto i sterk kontrast til prinsens kirkedeltakelse 1. juledag året før - der han bare deltok på deler av gudstjenesten, ifølge Sky News. Da skal han også ha unngått kameraene og folkemengdene.

NYE BILDER: Den avdøde mangemilliardæren Jeffrey Epsteins «Zorro-ranch» er nylig blitt filmet og fotografert. Foto/video: thisischriswhite.com Vis mer

Et tøft år

Det er ingen tvil om at det har vært et tøft år for prins Andrew. Blant annet måtte han flytte ut av kontoret sitt på Buckingham Palace, foruten å trekke seg fra sine kongelige plikter på ubestemt tid. Han mistet også flere verv og samarbeidspartnere.

Prinsens store 60-årsfeiring i februar ble også avlyst.

Da intervjuet med prinsens anklager, Virginia Giuffre, ble sendt i starten av desember i fjor, ble ikke ting akkurat bedre.

Giuffre hevdet at hun ble tvunget av Jeffrey Epstein til å ha samleie med den britiske prinsen da hun var 17 år gammel. Epsteins ekskjæreste, Ghislaine Maxwell, skal ha sagt hva hun måtte gjøre.

SNAKKER UT: En rekke kvinner snakker ut om overgrep, i den nye Netflix-dokumentarserien «Jeffrey Epstein: Filthy Rich». Se traileren. Vis mer

Mellom 1999 og 2002 skal prinsen og Giuffre, som den gang het Roberts til etternavn, ha hatt samleie ved tre anledninger. Ifølge Giuffre skal Epstein ha betalt henne 15 000 dollar for å ha samleie med prinsen.

Giuffre fortalte at hun fra en ung alder ble misbrukt, og at hun mentalt var såpass skadet at hun rømte fra livet sitt - og fant Maxwell, som igjen introduserte henne for Epstein. Da skal hun ha blitt tilbudt å bli trent opp til å jobbe som massør for Epstein.

LES OGSÅ: Instagram-kontoen er borte

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer