Håner Mette-Marit

Mette-Marit og Haakon vil bygge hytte på Flekkerøya . Men planene er svært omstridte i Kristiansand.

STRIDENS KJERNE: Her vil kronprinsparet bygge ny hytte. Men lokalvisa raser mot det de mener er "palassplaner". Foto: Anders Martinsen, Se og Hør
STRIDENS KJERNE: Her vil kronprinsparet bygge ny hytte. Men lokalvisa raser mot det de mener er "palassplaner". Foto: Anders Martinsen, Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Planlegger palass?


I følge Fædrelandsvennen vil kronprinsparet bygge en gigantisk hyttepalass på Flekkerøya. Opp mot 800 kvadratmeter stort, vil det ruve i vannkanten på idylliske Flekkerøya. Det skal være uklart hvor mange bygninger det er snakk om.


MER KONGESTOFF: Se her!


Slottet skal melde sine endelige byggeplaner innen 1. juni - for Kristiansand kommune. Der vil det avgjøres endelig reguleringsplan.


Sjefredaktør i Fædrelandsvennen tar et knallhardt oppgjør med Mette-Marit og Haakon på lederplass:


" ...Vi finner kronprinsparets deltidsengasjement som ambassadører for verdens fattige og lidende mindre troverdig. Særlig dypt kan ikke kronprinsparets bekymring stikke, verken for svake grupper i Norge eller fattige i tredje verden. Kronprinsessen bærer kjoler og hatter nok til å brødfø en afrikansk familie i årevis. (...) Og arealbruken på Flekkerøya hadde nok huset atskillige husløse."


Finn Holmer Hoven forsvarer sitt krasse angrep i Dagbladet:


- Vårt poeng er at det er tydelig forskjell på liv og lære. Når man viser en så høy profil som deltidsambassadør for de fattige, har det en dårlig signaleffekt å bygge et stort hytteanlegg, sier han.


METTE-MARITS SOMMERPLANER: Se her!


Mette-Marit og Haakon har en 40 mål stor tomt, som tidligere var i NRKs eie. De har over en kilometer strandlinje, på en av Sørlandets flotteste kyststrekninger.


Slottets informasjonssjef Astrid Versto benekter for at det er lagt frem ønsker om en hytte på 600-800 kvadratmeter.


- Vi har ikke lagt frem noen tegninger eller ytret ønske om størrelse. Det er for tidlig i prosessen, sier Versto i Dagbladet.


 

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer