Dronning Margrethe av Danmark:

Handlet uten prins Henrik etter kongekrangel

Dronningen av Danmark dro på matmarked alene da hun reiste til Frankrike for å besøke ektemannen.

MORGENMAT: Dronning Margrethe dro ut for å handle mat tidlig om morgenen i den franske byen. Prins Henrik var ikke å se. Foto: Dan Mariegaard / Seoghør.dk
MORGENMAT: Dronning Margrethe dro ut for å handle mat tidlig om morgenen i den franske byen. Prins Henrik var ikke å se. Foto: Dan Mariegaard / Seoghør.dk Vis mer
Publisert

(Seoghør.no): Sent i går kveld ankom dronning Margrethe (77) av Danmark byen Château de Cayx i Frankrike.

Der skal hun tilbringe et par dager på ferie med ektemannen prins Henrik (83).

Landet er prins Henriks fødested, men han ble igjen hjemme da dronningen dro for å handle mat i dag tidlig, ifølge danske Se og Hør.

Margrethe av Danmark viste med andre ord at hun ikke ligger på latsiden midt i den pågående diskusjonen om hvorvidt Henrik skal gravlegges ved siden av henne eller ikke.

Fikk ikke intervjue dronningen

Danske Se og Hør skriver at dronningen ankom sentrum i Cayx i en BMW sammen med to livvakter allerede klokken kvart på ti på morgenen i dag.

Sammen kjørte de rundt og besøkte flere butikker, før de besøkte et matmarked som dronningen alltid handler i når hun besøker ektemannens hjemland.

Ifølge fotografene og journalistene til stede, virket 77-åringen frustert og i dårlig humør. Dronningen ville ikke snakke med pressen, og de ble stadig omdirigert vekk fra henne.

Saken fortsetter nedenfor.

MONARKER: Kong Harald og dronning Sonja, Kronprinsparet, dronning Margrethe og prinsegemal Henrik, kong Carl Gustaf og dronning Silvia stilte opp for fotografene foran Eidsvollsbygningen. Video: NTB scanpix Vis mer Vis mer

Full krangel om begravelse

Tidligere denne måneden overrasket prins Henrik alle da han uttalte at han ikke ønsket å begraves ved siden av sin kone, dronning Margrethe.

Det danske kongehusets kommunikasjonssjef, Lene Balleby, bekreftet overfor danske BT at prins Henrik ikke skal begraves ved siden av sin kone på ekteparets planlagte gravsted ved Roskilde Domkirke, slik det egentlig var tenkt.

Bakgrunnen for prinsens valg skal ha vært at han ikke er tilfreds med prinsetittelen, og at han har et sterkt ønske om å bli konge eller kongegemal.

Han skal ved gjentatte anledninger ha uttrykt sin misnøye overfor sin gitte tittel.

Til danske Se og Hør sa han at han lenge har følt seg latterliggjort av sin kone.

- Hun gjør meg til en narr. Jeg har ikke giftet meg med dronningen for å bli begravet i Roskilde, sa han til bladet.

Stiller krav til dronningen

Denne uken ble det imidlertid kjent at han vil endre beslutningen sin om dronningen går med på ett krav.

– Hvis hun vil ha meg begravd sammen med henne, må hun gjøre meg til kongegemal, sa prinsen, og fortsatte:

– Jeg er likegyldig, forklarte han og sa at det ikke er noen grunn til at han ikke kan bære tittelen som kongegemal.

Saken fortsetter nedenfor.

I FULL KRANGEL: Dronning Margrethe og prins Henrik er mest sannsynlig svært uenige etter at prinsen uttalte at han ikke vil begraves ved sin kone. Foto: NTB Scanpix
I FULL KRANGEL: Dronning Margrethe og prins Henrik er mest sannsynlig svært uenige etter at prinsen uttalte at han ikke vil begraves ved sin kone. Foto: NTB Scanpix Vis mer

– Det er ikke en kvinne som skal bestemme alt. Jeg stiller på lik linje med den personen jeg er gift med. Når hun er dronning, kan hun gjøre meg til kongegemal, sa han.

Da nyheten om prinsens beslutning ble kjent, ble den slaktet av TV 2s kongehusekspert, Kjell Arne Totland.

– Prins Henrik slutter visst aldri å sjokkere og lage skandale, og setter sin hustru i forlegenhet for all verden, skrev han i en SMS til Dagbladet, og fortsatte:

– I mange hundre år har det vært tradisjon at Danmarks monarker og deres ektefeller begraves sammen i Roskilde domkirke. Margrethe har jo allerede fått utarbeidet tegninger av sarkofagen de skulle ligge i, men nå må hun nok en gang finne seg i at ektemannen sier nei.

LES OGSÅ: Den danske prinsen dukket ikke opp på statsbesøk

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer