- Han virket utilpass og preget

Hoffekspert tror kongens svar får folk til å tro at sjokkpåstandene er sanne.

PREGET: Kongen virket ifølge hoffreporter Kjell Arne Totland svært preget under pressekonferansen torsdag. Foto: SCANPIX
PREGET: Kongen virket ifølge hoffreporter Kjell Arne Totland svært preget under pressekonferansen torsdag. Foto: SCANPIX Vis mer
SEHER.NO: Kong Carl Gustaf av Sverige (64) uttalte seg torsdag ettermiddag for første gang offentlig, etter at flere sjokkpåstander om han selv fra boken «Carl XVI Gustaf – Den motvillige monarken» hadde sluppet ut til pressen.

Se og Hørs hoffreporter, Kjell Arne Totland, fikk med seg pressekonferansen via web-TV. Han er usikker på om kongens uttalelser var kloke.

- Jeg synes pressemøtet med kong Carl Gustaf ble en selsom seanse. Det var tydelig at Majesteten var litt utilpass og preget av situasjonen. Vet faktisk ikke om det er så klokt av en monark å kommentere en slik skandalebok på denne måten. Mange opplever nok at Kungen med sitt svar går langt i å innrømme at påstandene i boken kan være sanne, sier Totland til Seher.no.

Hoffreporteren tror uttalelsene kan få en negativ effekt, og bidra til at boken vil selge enda mer.

- Slik jeg ser det, vil Kungens ord bare bidra til enda større oppmerksomhet om boka - og større salg.

- Jeg har forstått at det har kommet ut en bok i mitt navn, eller det kommer an på hvordan man ser på det.  Jeg fikk den sent i går ettermiddag, men jeg kan ikke lese bøker hele dagen. Jeg har fundert på det her, men det er ikke så lett å kommentere boken ettersom jeg ikke har lest den. Det som jeg forstår at den handler om skjedde for lenge siden, derfor velger jeg og min familie nå å se fremover, sa Carl Gustav under pressekonferansen.

I boken blir det blant annet hevdet av Carl Gustaf hadde en affære med den 18 år yngre sangerinnen Camilla Henemark (46). Dronning Silvia skal ha visst om forholdet.

Det er hevdet at kongen kan gå til sak mot bokens tre forfattere - Thomas Sjöberg, Deanne Rauscher og Tove Meyer, men medieeksperter tror det kan gjøre vondt verre for Carl Gustaf.

- Kongen risikerer å få sitt privatliv gjennomgått i detalj. Han er den som har mest å tape. Forfatterne får nok bare økte salgsinntekter, sier advokat Peter Althin til Aftonbladet.


LES OGSÅ: - Det den handler om skjedde for lenge siden
LES OGSÅ: Tre kvinner er Kungens skrekkscenario

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Norsk kvinne kalte ham «Pungen»