- Han var et kjært og elsket familiemedlem

Den svenske kongefamilien sørger etter at Carl Johan Bernadotte døde. Slik minnes de ham.

KONGEFAMILIEN I SORG: Greve Carl Johan Bernadotte (i modten) døde 95 år gammel. Her er han under gallamiddagen for dronning Margrethe i forbindelse med hennes 70-årsfeiring.  Foto: NTB scanpix
KONGEFAMILIEN I SORG: Greve Carl Johan Bernadotte (i modten) døde 95 år gammel. Her er han under gallamiddagen for dronning Margrethe i forbindelse med hennes 70-årsfeiring. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Hele Sverige har vært i lykkerus etter at prinsesse Estelle kom til verden. Men mens dagene nå fremover skulle dreid seg om forberedelser til den store barnedåpen, blir det i stedet dager i sorgens tegn. Lørdag kveld døde nemlig kong Carl Gustafs (66) onkel, greve Carl Johan Bernadotte 95 år gammel.

Carl Johan sto sin nevø og hans familie svært nær, og på hoffets hjemmeside utrykker det svenske kongeparet sin dypeste sorg:

«Greve Carl Johan Bernadotte var et kjært og elsket familiemedlem som betydde mye for familien gjennom sin vennlighet og humor. Vi kommer til å minnes Carl Joan som en respektert og elskverdig slektning som vi alltid verdsatte høyt, ikke minst gjennom den kunnskap han så generøst delte om vår families historie».


Greve Carl Johan ble født i 1916 som den yngste sønnen til Gustaf Adolf og Margareta. Han ble født som prins, men ofret tittelen for kjærligheten. Hans far ønsket gjerne å se ham med en engelsk overklassepike, men Carl Johan forelsket seg i det fraskilte åtte år eldre journalisten Kerstin Wijkmark.

- Jeg så henne på utestedet Cecil i Stockholm på min 23-års dag, og jeg ble helt trollbundet, har han tidligere fortalt i et intervju.

Farfar kong Gustaf V sa nei til giftermål, men den forelskede Carl Johan brydde seg ikke. Han sa fra seg prinsetittelen, og giftet seg i 1946.

Som plaster på såret fikk han i 1951 tittelen greve av Wisborg.

Paret adopterte senere barna Christian fra Sverige og  Monica fra Østerrike.

Etter 48 år sammen ble Kerstin syk, og gikk bort i 1987, 77 år gammel. Et år senere giftet greven seg med barndomsvennen Gunilla Bussler. 

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Kate vil få sjokk

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer