Prins Harry om faren:

- Han sluttet å ta telefonen

I intervjuet med Oprah Winfrey går prins Harry hardt ut mot kongehuset - og sin egen familie.

HARDT UT: I intervjuet med Oprah Winfrey hevder prins Harry at faren slutte å svare ham på telefonen etter at han og Meghan flyttet til USA. Foto: Keith Mayhew / Sopa Images / Rex / Shutterstock / NTB
HARDT UT: I intervjuet med Oprah Winfrey hevder prins Harry at faren slutte å svare ham på telefonen etter at han og Meghan flyttet til USA. Foto: Keith Mayhew / Sopa Images / Rex / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Natt til mandag norsk tid snakket hertuginne Meghan (39) og prins Harry (36) ut i et to timer langt intervju med Oprah Winfrey på CBS. Intervjuet er det første etter at hertugparet i fjor trakk seg tilbake fra det kongelige liv i Storbritannia og flyttet til USA.

I samtalen med Winfrey ga Meghan og Harry kongehuset det glatte lag. De hevdet blant annet at kongehuset ikke var villig til å hjelpe dem med å håndtere det enorme medietrykket de opplevde, og at rådet de fikk, var at «de skulle godta at det var slik det var».

Kritikken mot kongehuset er rungende på flere måter, men det som kanskje er mer overraskende, er at prins Harry direkte langer ut mot sin egen far, prins Charles (72).

Sluttet å ringe

Blant annet anklager prins Harry faren for å slutte å svare ham på telefonen etter at de forlot Storbritannia til fordel for USA.

Prinsen følte seg på et tidspunkt desperat.

- Jeg gikk til alle steder jeg tenkte jeg burde gå til for å be om hjelp, det gjorde vi begge, hver for oss og sammen, sier prins Harry, gjengitt av Sky News.

Det er knyttet store forventninger til det store intervjuet med prins Harry og Meghan Markle, som sendes i natt norsk tid. Se og Hørs kongehusekspert mener de bygger opp til krig. Vis mer

- Dere reiste fordi dere ba om hjelp, og ikke fikk det? spør Oprah.

- Ja, stort sett. Men vi reiste aldri.

- Vi reiste aldri fra familien, skyter Meghan inn.

Hertuginnen sier videre at hun ble tatt godt imot av familien, noe som senere skulle endre seg. Prins Harry sier rett ut at han føler seg sviktet av sin egen far.

- Men samtidig vil jeg alltid elske ham, men det er mye smerte som har funnet sted, og det vil fortsatt være en av mine største prioriteringer å prøve å bedre forholdet, sier Harry.

FORTVILET: Oprah Winfreys intervju av Meghan Markle og Prins Harry vekker oppsikt. Video: CBS Vis mer

- Jeg var fanget. Jeg så ingen vei ut. Jeg var fanget, men jeg visste ikke at jeg var det, forteller Harry om tiden som kongelig.

Oprah ber ham forklare:

- Fanget i systemet, slik resten av familien min er. Min far og min bror, de er fanget. De kommer seg ikke unna.

Prins Harry forteller også at han har et godt forhold til bestemor dronning Elizabeth, som han har dyp respekt for. Han forteller også om forholdet til broren prins William, og sier at de for tiden holder avstand fra hverandre.

LØGNER: - Vi kan ikke forbli tause år de kommer med løgner, sier Meghan i intervju med Oprah Winfrey. Video: CBS Vis mer

Røpet kjønnet

Nyhetene kom som perler på ei snor underveis i det to timer lange intervjuet med Oprah Winfrey.

Hertuginne Meghan fortalte blant annet om et enormt pressekjør, rykter og selvmordstanker, mens ektemannen langet ut mot kongehuset og anklaget dem for å ikke ville hjelpe.

Den hyggeligste nyheten må kunne sies å være at ekteparet røpet at de venter en jente til sommeren. For noen uker siden slapp de nyheten om at de skal bli tobarnsforeldre.

- Det er en jente, sa prins Harry i intervjuet som ble sendt på CBS.

- Termin er i sommer, la Meghan til.

BEKYMRET FOR HUDFARGE: Oprah Winfreys intervju av Meghan Markle og Prins Harry vekker oppsikt. Video: CBS Vis mer

- Ikke vår avgjørelse

I intervjuet fortalte også Meghan om tiden som gravid med Archie.

Hertuginnen sa at det sjokkerte henne at sønnen ikke fikk tittelen som prins, og at han dermed også mistet sikkerhetsrutinene som følger med som kongelig.

- Det var ikke vår avgjørelse, sa hun, og fortalte at det ikke var hennes eller prins Harrys ønske at sønnen ikke skulle få tittelen.

STOR SPENNING: Det er knyttet stor spenning til intervjuet med prins Harry og hertuginne Meghan som Oprah har gjort. Vis mer

På spørsmål fra Oprah om hvorfor Meghan tror at den britiske kongefamilien ikke ville gi Archie prinsetittelen, svarte hertuginnen:

- Det var flere bekymringer og samtaler om hvor mørk huden hans kom til å bli.

Hertuginnen hevdet at noen hadde samtaler med prins Harry om dette, men vil ikke si hvem det var.

Intervjuet med hertugparet ble i sin helhet sendt i USA natt til mandag, og på norsk TV sendes det på henholdsvis TV3 og streamingtjenesten Viafree mandag 8. mars klokka 21:30.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer