Grevinne Alexandras eksmann:

- Han skylder grevinnen millioner

Skal ha brukt penger bak ryggen hennes i årevis.

HEFTIG SKILSMISSE: I 2015 ble grevinnen skilt fra fotografen Martin Jørgensen (41). Nå avslører dansk Se og Hør bakgrunnen for bruddet. Foto: Krestine Havemann / NTB Scanpix
HEFTIG SKILSMISSE: I 2015 ble grevinnen skilt fra fotografen Martin Jørgensen (41). Nå avslører dansk Se og Hør bakgrunnen for bruddet. Foto: Krestine Havemann / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2015 kom nyheten om at grevinne Alexandra (54) og ektemannen, den 14 år yngre danske fotografen Martin Jørgensen (41) skulle skilles, etter å ha vært gift i åtte år.

Nå kommer det frem en rekke oppsiktsvekkende detaljer fra skilsmissen, som skal ha vært alt annet enn harmonisk.

Jørgensen skal nemlig ha tappet grevinnen for penger under ekteskapet, og nå, tre år etter skilsmissen, står han i stor gjeld til den tidligere danske prinsessen, som var gift med prins Joachim (49) fra 1995 til 2005.

Det avslører danske Se og Hør i sin tirsdagsutgave denne uka.

Gikk bak grevinnens rygg

Jørgensen skal ha benyttet seg fritt av grevinnens penger som hovedsakelig kommer fra apanasjen hun fortsatt mottar, og 41-åringen skal ha gått bak den kontroversielle grevinnens rygg og brukt deler av formuen hennes på en svært løssluppen «playboy»-livsstil, ifølge bladet.

VONDT BRUDD: Alexandra kastet ektemannen Martin Jørgensen på dør fordi hun trodde han var utro med en dansk TV-stjerne. Nå viser det seg at han også skal ha tappet grevinnen for store pengesummer gjennom flere år. Foto: Jesper Sunesen/ All Over Press Danmark
VONDT BRUDD: Alexandra kastet ektemannen Martin Jørgensen på dør fordi hun trodde han var utro med en dansk TV-stjerne. Nå viser det seg at han også skal ha tappet grevinnen for store pengesummer gjennom flere år. Foto: Jesper Sunesen/ All Over Press Danmark Vis mer

Blant annet skal grevinnens eksmann ha vært på en rekke fuktige byturer, og generelt hatt et stort overforbruk på sin kones regning - og holdt det skjult for henne.

Eksmannen skal ha overført pengene fra grevinnens konto og fortalt henne at pengene gikk til investeringer - mens de i virkeligheten ble kastet rett ut av vinduet.

Det skal være de økonomiske problemene som til slutt førte til bruddet mellom Jørgensen og grevinne Alexandra, skriver dansk Se og Hør.

I 2015 skal Alexandra ha oppdaget at eksmannen hadde brukt adskillige millioner kroner som han ikke kunne redegjøre for. Etter skilsmissen skal grevinnen og eksmannen ha signert et gjeldsbrev som sikrer grevinnen tilbakebetaling av millionene han skylder henne - dersom han begynner å tjene penger, skriver danske Se og Hør videre.

Se og Hør i Danmark har vært i kontakt med både Jørgensen og grevinne Alexandra, som ikke ønsker å kommentere saken.

Ny flamme

Da Jørgensen og grevinnen skilte lag i 2015 etter åtte års ekteskap, endte skilsmissen i offentlig skittentøyvask.

Jørgensen ble koblet til en ny dame rett etter bruddet, og Alexandra la ikke skjul på at hun følte seg sveket. I et intervju med danske BT den gang fortalte hun åpenhjertig at eksen var en annen enn hun trodde.

- Men sånn kan det være, man kan bli overrasket og sjokkert. Nå vil jeg være alene, sa hun den gang.

Til tross for at grevinne Alexandra tidligere har hatt lite hell i kjærlighetslivet, ble det tidligere i år kjent at grevinnen skal ha funnet lykken på ny - denne gang med en tidligere etterretningsagent ved navn Tony Lindkold.

FÅ BILDER: Tony Lindkold holder seg svært privat, og det finnes få bilder av grevinne Alexandras nye flamme. Foto: Faksimile Airflix.dk
FÅ BILDER: Tony Lindkold holder seg svært privat, og det finnes få bilder av grevinne Alexandras nye flamme. Foto: Faksimile Airflix.dk Vis mer

Han har vært medlem av politiets antiterrorkorps, samt undercover-agent i politiets etterretningstjeneste.

Ifølge dansk Se og Hør møttes de to da Alexandra flyttet inn i en ny villa i januar i fjor. Tony var nemlig koordinator for grevinnens store flytteprosjekt. Samarbeidet ledet fort til varme følelser, men selv om de nå skal ha vært sammen i om lag et år, holder grevinnen fortsatt sin flamme godt skjult.

SVARTE FEIL: Se og Hørs kongehusekspert Anders Stavseng intervjuet Kronprinsesse Mary av Danmark i Texas. Det gikk ikke helt som det skulle. Vis mer

Lindkold holder i motsetning til grevinnens tidligere flammer en svært lav profil, og det finnes få bilder av ham. Han lever et rolig liv, og er til daglig sjef for videodrone-firmaet Airflix.

- Et dårlig ekteskap

Grevinnen kom inn som et friskt pust i dansk offentlighet da hun i 1995 giftet seg med ingen ringere enn dronning Margrethes yngste sønn, prins Joachim (49).

Sammen fikk de de to sønnene Nikolai (19) og Felix (16) før ektekskapet endte i vasken i 2005. Den tidligere prinsessen gikk da gjennom en svært offentlig skilsmisse fra prins Joachim, noe som sendte sjokkbølger gjennom store deler av Danmark.

Det hadde da gått 160 år siden det danske kongehuset sist stod overfor et ekteskapsbrudd. Den kongelige skandalen ble spesielt tydelig ved at dronningen innledet kunngjøringen med en beklagelse.

Ved skilsmissen skiftet Alexandra tittel fra prinsesse til grevinne, og har i senere tid sagt fra seg apanasjen på tre millioner kroner - med virkning fra juli 2020, når hennes yngste sønn, prins Felix, fyller 18 år. Imidlertid har hun ikke ønsket å gi fra seg sine kongelige diamanter når apanasjen forsvinner.

I et større intervju med Alt.dk lettet 54-åringen i fjor på sløret om ekteskapet som raknet og om forholdet til prins Joachim i dag.

- En lykkelig skilsmisse er langt bedre enn et dårlig ekteskap. Når jeg ikke kunne få et lykkelig ekteskap, fikk jeg det som er nest best, og det er en lykkelig skilsmisse, sa grevinnen til Alt den gang.

LES OGSÅ: - Uforksammet av prinsen å ikke dukke opp

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer