MØTTE KONGEN PÅ HJEMVEIEN: Kronprinsparet møtte kong Harald i London på vei til sitt besøk i USA, og snakket blant annet med ham om opplevelsene i jungelen.  Foto: Julian Parker/UK Press Ltd/ Regnskogsfondet
MØTTE KONGEN PÅ HJEMVEIEN: Kronprinsparet møtte kong Harald i London på vei til sitt besøk i USA, og snakket blant annet med ham om opplevelsene i jungelen. Foto: Julian Parker/UK Press Ltd/ RegnskogsfondetVis mer

- Han så ut til å være strålende fornøyd

Kronprinsparet og Kongen hadde familietreff på gjennomreise i London.

HOUSTON, TEXAS (SEOGHØR.NO): Søndag ettermiddag amerikansk tid ble kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit tatt i mot med norske flagg og barnekor fra Sjømannskirken på eksklusive The Houstonian hotel i Houston Texas. Kronprisparet innledet dermed sitt fem dagers offisielle besøk i USA.

Kronprinsparet tok seg også tid til snakke med pressen, og kunne avsløre at de hadde rukket et lite familietreff på reisen. I London møtte de kong Harald, som var på vei hjem til Norge etter sin fantastiske tur til Amazonas.
 
- Vi var så heldig å få møte ham i London på vei  hit i dag. Da fikk vi høre litt om hvordan han hadde hatt det og det var veldig gøy. Han så ut til å være strålende fornøyd, fortalte en entusiastisk kronprinsesse. 

I fire dager boddekong Harald i all hemmelighet med yanomami-indianerne dypt inne Brasils regnskog. I landsbyen bor alle de 120 innbyggerne i et stort sirkelformet hus med en åpen plass i midten, og de sover i hengekøyer festet fra taket. Og også kong Harald fikk tildelt sin egen hengekøye for oppholdet.
 
Kronprinsparet virket opplagte og var strålende humør til tross for en lang reise fra Norge.
De tok seg god tid til å snakke med både med de norske barna og deres stolte foreldre ved sjømannskirken. 

Mette-Marit spurte barna om stort og smått, men fikk også sagt hva hun selv liker best med å komme til Sjømannskirkene rundt omkring i verden:
 
- Vet dere hva jeg liker veldig godt når jeg kommer til Sjømannskirken?
 
- Jaaaaa, vafler, svarte barna i kor.
 
Kronprinsessen bekreftet at de berømmelige vaflene er favoritten, og det er vel ikke usannsynlig at hun får smake på disse i løpet av dette USA-besøket også. Kronprinsessen skal nemlig innom Sjømannskirken i San Francisco. 
 
Se og Hør er på plass i USA, og vil følge kronprinsparets besøk i Houston og San Francisco. Følg med både på Seoghør.no og i bladet.