Prins William

- Han sa han aldri ville tilgi Diana

Prins William skal ha vært svært opprørt over morens avgjørelse.

VAR BITTER: Prins William skal ha vært svært lite fornøyd med hvordan moren hans håndterte skilsmissen sin på midten av 1990-tallet. Han skal ha sagt at han aldri kom til å tilgi henne. Foto: NTB scanpix
VAR BITTER: Prins William skal ha vært svært lite fornøyd med hvordan moren hans håndterte skilsmissen sin på midten av 1990-tallet. Han skal ha sagt at han aldri kom til å tilgi henne. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Selv om det er godt over 20 år siden prinsesse Diana døde i Paris, dukker det til stadighet opp nye detaljer om hennes liv, virke og meninger. Mange har sittet inne med historier i flere tiår, som brått dukker opp igjen i forskjellige sammenhenger.

Denne gangen er det kongehusreporter Katie Nicholl i Vanity Fair som kommer med en avsløring om den avdøde prinsessen av Wales. I forbindelse med den nye dokumentaren «William and Harry: Brothers in Arms» har selskapet Amazon pratet med flere som har vært tett på de to brødrene fra de var små av.

NYE KLIPP: Se traileren for «Diana: In Her Own Words» her. Dokumentaren blir sendt på Channel 4 6. august. Video: Channel 4 Vis mer

Kongehuseksperter har selvsagt fulgt nøye med på begge brødrene hele veien, og har fått høre både det ene og det andre. Nicholl husker spesielt godt en hendelse, som inntraff like etter at Diana hadde snudd Storbritannia på hodet i 1995.

- Skulle aldri tilgi henne

Det var nemlig året hun pratet offentlig om affæren prins Charles (69) hadde hatt med Camilla Parker Bowles (71). Hun sa blant annet i et TV-sendt intervju at det var «tre mennesker i ekteskapet» hennes, og at det hadde vært svært vanskelig for henne.

Mens pressen og folket foran skjermene sine reagerte med sjokk, hadde prins William (36) en ganske annen reaksjon, skriver Express.

- William ble eksponert for alt fra det intervjuet, og ringte moren sin i sinne, hevder kongehuseksperten.

Diana skal selv ha fortalt dette til sin nære venninne Simone Simmons, som igjen har fortalt historien til Vanity Fair-reporteren.

VAR SUR: Prins William, her fotografert i 1987 sammen med Diana og lillebroren Harry, trodde ikke at han skulle tilgi sin egen mor. Foto: NTB scanpix
VAR SUR: Prins William, her fotografert i 1987 sammen med Diana og lillebroren Harry, trodde ikke at han skulle tilgi sin egen mor. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Hun fortalte meg at det var en gang William snudde seg mot moren og sa at han aldri ville tilgi henne for det hun hadde gjort.

William var ikke gamle gutten på tidspunktet, og det var utvilsomt vanskelig for han at hans mor snakket såpass åpent om privatlivet deres. Familiesituasjonen var prekær, og det var mye usagt i den lille, men svært offentlige, familien. I dag bærer han heldigvis ikke nag.

I forbindelse med dokumentaren «Diana, 7 Days», som ble utgitt i fjor, snakket han om hvordan han taklet det famøse intervjuet moren gjorde i 1995.

- Jeg kan forstå. Jeg har selv vært i slike situasjoner, og du føler deg jo utrolig desperat og synes at alt usant som blir sagt er veldig urettferdig, sa prinsen, og fortsatte:

- Det enkleste å gjøre kan være å gå til mediene. Man åpner døren. Men med en gang du har gjort det, kan du aldri lukke den igjen, har han fortalt.

Offentlig skilsmisse

Ekteskapet mellom Charles og Diana ble tidlig dømt til døden på grunn av den massive oppmerksomheten rundt det. I 1992 ble blant annet et lydopptak av en privat telefonsamtale mellom prins Charles og Camilla Parker Bowles lekket i utenlandske medier.

De to var begge godt gift den gangen. Prins Charles og Diana var Storbritannias, om ikke verdens, mest populære par, og ble ofte skrevet om i alle mulige forbindelser. Camilla var på sin side gift med offiseren Andrew Parker Bowles (78).

UTROSKAPSSKANDALEN: Prins Charles hadde en affære med hans nåværende kone, Camilla Parker Bowles, samtidig som han var i et ekteskap med prinsesse Diana. Foto: NTB scanpix
UTROSKAPSSKANDALEN: Prins Charles hadde en affære med hans nåværende kone, Camilla Parker Bowles, samtidig som han var i et ekteskap med prinsesse Diana. Foto: NTB scanpix Vis mer

Det oppsto brått rykter om Camillas involvering i den høyprofilerte skilsmissen mellom prins Charles og Diana i 1996. Da den private telefonsamtalen mellom prinsen og Camilla med seksuelt innhold ble lekket til pressen, sørget det for kioskveltende forsider over hele verden.

Ifølge The Sun skal det i høst ha dukket opp ny informasjon om enda en privat telefonsamtale mellom prinsen og Camilla. En telefonsamtale som ifølge avisen skal ha knust hjertet til prinsesse Diana.

I et intervju fra 1991 med den kongelige biografiforfatteren Andrew Morton, avslørte prinsessen at selv om hun og Charles hadde sine diskusjoner om Camilla, ledet alltid prinsens affære til konflikter.

RESTAURERT: British Movietone har restaurert og digitalisert bryllupet mellom Charles og Diana i høy kvalitet. Video: AP / NTB Scanpix Vis mer

Diana skal ha fortalt at hun ble introdusert for Camilla tidlig i forholdet med prins Charles. Videre fortalte Diana at hun ble sett på som en trussel for vennskapet mellom Charles og Camilla.

Prinsessen avslørte overfor Andrew at hun hadde lyttet til telefonen gjennom baderomsdøren mens Charles erklærte sin evige kjærlighet til Camilla, som i dag er hans hustru.

- En gang hørte jeg ham snakke i telefonen på badet sitt, og han sa: «Uansett hva som skjer, vil jeg alltid elske deg», sa Diana til forfatteren.

Diana angret trolig dypt på at hun denne gangen bestemte seg for å lytte til hva Charles pratet om. Prinsessen fortalte videre i intervjuet at hun innrømmet overfor Charles at hun hadde lyttet til samtalen, og at det endte i en stor krangel.

Men dette skal ikke ha vært første gang det daværende ekteparet kranglet over prins Charles tette vennskap med Camilla.

Armbåndet som avslørte affæren

Bare noen dager før bryllupet i 1981, skal Diana ha funnet et armbånd som prinsen hadde gitt til Camilla. Det var dét armbåndet som avslørte prins Charles sin affære. I 1997, 16 år senere, åpnet prinsessen seg opp om funnet av armbåndet.

- Jeg var for umoden til å forstå alle tegnene som kom min vei, fortalte Diana den gang.

FANT ARMBÅND: Noen få dager før bryllupet skal prinsesse Diana ha funnet et armbånd som prins Charles hadde gitt til sin daværende affære Camilla. Foto: NTB scanpix
FANT ARMBÅND: Noen få dager før bryllupet skal prinsesse Diana ha funnet et armbånd som prins Charles hadde gitt til sin daværende affære Camilla. Foto: NTB scanpix Vis mer

Camilla og Charles var sammen i over et år før paret gikk hver til sitt, da prins Charles reiste vekk for å være med den kongelige marinen.

Camilla giftet seg deretter med Andrew Parker Bowles i 1973, men skilte seg i 1995, like før Diana og prins Charles' skilsmisse.

Prins Charles og Camilla ble gjenforent til slutt og giftet seg i en seremoni i Windsor Castle i februar 2005.

DOKUMENTAR: I forbindelse med at det er 20 år siden Diana døde, stiller Prins William og Harry opp i en dokumentarfilm om moren. Video: HBODocs Vis mer

Ville sette Diana i et dårlig lys

Over 20 år etter den store utroskapsskandalen skaper det tidligere ekteskapet fortsatt overskrifter, og tidligere i år kom det frem flere mørke detaljer.

I den nylige biografien om prins Charles, skrevet av journalisten Tom Bower, hevdes det at den britiske prinsen og hans PR-team planla en egen kampanje for å få Camilla godkjent av kongefamilien, ifølge People.

Prinsen og PR-teamet skal ha lagt en plan på hvordan de skulle få satt prinsesse Diana i et dårlig lys. Planen skal ha blitt lagt bare et år etter den tragiske bilulykken i Paris i 1997, der prinsesse Diana omkom.

Journalisten skal også ha hevdet i boken at prinsen, sammen med PR-teamet og sin private sekretær Mark Bolland, avtalte med forfatteren Penny Junor å portrettere Diana som en ubalansert og ikke trofast hustru, som led av en personlighetsforstyrrelse.

Selv om det ble trykket flere nedverdigende historier om prinsesse Diana på den tiden, ble det også trykket enda flere heltemodige historier. Likevel så det ut til at planen fungerte.

Da prins Charles og Camilla viste seg sammen for første gang i 1999 var det overraskende lite kritikk mot paret. I 2000 tilbrakte de tid med dronning Elizabeth. Dette var, ifølge Royal Central, et symbol på at hun godtok forholdet.

LES OGSÅ: - Slik er prins Charles` sære vaner

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer