Prins William og prins Harry:

- Han kastet ut Harry

Krangelen mellom William og Harry strekker seg angivelig flere år tilbake.

DEN GANG DA: Prins William og prins Harry var tidligere tilsynelatende uadskillelige. Nå skal stemningen være en helt annen. Foto: AFP/NTB
DEN GANG DA: Prins William og prins Harry var tidligere tilsynelatende uadskillelige. Nå skal stemningen være en helt annen. Foto: AFP/NTB Vis mer
Publisert

Det siste halvannet året har det blitt skrevet side opp og side ned om brødreforholdet mellom prins William (38) og to år yngre prins Harry (36).

Det skal på nåværende tidspunkt være mer avstand mellom de to enn det noen gang har vært tidligere, spesielt etter at Harry og hertuginne Meghan (39) i fjor slapp bomben om at de skulle trekke seg fra sine kongelige plikter.

Men allerede før den tid skal det ha oppstått intriger mellom William og Harry. I slutten av 2018 ble det bekreftet at Harry og hertuginne Meghan ikke lenger skulle bo med William og hertuginne Kate (39) på Kensington Palace.

Kort tid senere verserte det rykter om at alvorlige uoverensstemmelser mellom brødrene var grunnen til at hertugparet av Sussex valgte å flytte.

- Voldsomt og bittert

Først nå kommer imidlertid svaret frem - i hvert fall ifølge en rapport The Sun har fått tilgang til i forbindelse med boken «Battle of Brothers: William, Harry and the Inside Story of a Family in Tumult» av Robert Lacey.

Flere kilder den britiske avisen har vært i kontakt med, hevder også at William var rasende på broren og kastet ut han og Meghan.

PRINS PHILIP: Prins William og prins Harry går sammen ut av begravelsen til prins Philip Vis mer

Det hele skal ha skjedd etter anklager om at Meghan skal ha mobbet en ansatt. I løpet av tre måneder mistet 39-åringen tre ansatte.

Arveprins William ble som nevnt rasende etter klagene rettet mot svigerinnen, og skal da ha ringt Harry for å snakke om det. Sistnevnte skal imidlertid ha lagt på røret.

«Oppgjøret mellom de to søsknene var voldsomt og bittert. William trodde Meghan fulgte en plan. 'Agenda' var ordet han brukte til vennen sin», står det i boken.

Videre kommer det frem at Meghan undergravde dyrebare prinsipper i monarkiet dersom hun behandlet sine ansatte på den måten. William skal også ha vært opprørt over at hun forsøkte å «stjele hans elskede bror».

Ifølge boken skal det ha vært ovennevnte krangel som førte til at brødreduoen og deres koner flyttet fra hverandre og at Harry som nevnt ble kastet ut.

PRINS HARRY: Prins Harry prater med Oprah i en ny serie med Apple. Vis mer

- Stygg konflikt

I kjølvannet av den kongelige exiten, hvor Meghan og Harry trakk seg tilbake i fjor, har det dukket opp en rekke historier om brødreforholdet. I høst ble det hevdet at de brøt kontakten i to måneder.

Ifølge US Weekly skal konflikten mellom Harry og William ha vært så stor at flere ble redde for at det ikke gikk an å redde forholdet.

- William og Harrys konflikt var veldig ekte, veldig stygg og utrolig intens. De møtte en blindvei, og det var så mye gjørme under broen at flere følte at konflikten var umulig å løse, har kilder tidligere uttalt til US Weekly.

Samles for moren

De to prinsene skal etter planen møtes igjen allerede 1. juli i forbindelse med det som ville vært avdøde prinsesse Dianas 60 årsdag.

Under seremonien til ære for moren, skal det avdukes en statue av nettopp hovedpersonen. Planen var at William og Harry skulle holde en felles tale, men slik blir det angivelig ikke. Begge brødrene skal nemlig ha insistert på å tale hver for seg og skal ikke ha et ønske om noen felles tale.

FORTVILET: Oprah Winfreys intervju av Meghan Markle og Prins Harry vekker oppsikt. Video: CBS Vis mer

- Brødrene vil være fysisk sammen under seremonien, men ønsker å holde tale hver for seg, sa en kilde til The Sun nylig.

Kilden forklarte videre at både William og Harry ville «satt himmel og jord i bevegelse for å delta i seremonien», som er veldig viktig for dem begge.

- Det er selvfølgelig håp om at minnet til Diana kan reparere forholdet deres, men det virker svært usannsynlig akkurat nå, la kilden til.

LES OGSÅ: Dette sier hun om eksen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer