Prins Philip i bilulykke:

- Han har ikke engang sagt unnskyld

Kvinnen prins Philip krasjet med går hardt ut mot ham og dronning Elizabeth.

REAGERER ETTER KRASJ: Forrige uke var prins Philip innvolvert i en bilulykke, men kom uskadd fra hendelsen. Det gjorde imidlertid ikke kvinnen han krasjet med. Sistnevnte er nå svært skuffet over hvordan kongefamilien har håndtert situasjonen. Foto: NTB Scanpix
REAGERER ETTER KRASJ: Forrige uke var prins Philip innvolvert i en bilulykke, men kom uskadd fra hendelsen. Det gjorde imidlertid ikke kvinnen han krasjet med. Sistnevnte er nå svært skuffet over hvordan kongefamilien har håndtert situasjonen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I slutten av forrige uke ble det kjent at 97 år gamle prins Philip hadde vært utsatt for en bilulykke, men at den britiske prinsen kom uskadd fra hendelsen. I løpet av helgen har han kommet seg bak rattet igjen, og på bare få dager ser ut til at han har lagt den skremmende hendelsen bak seg.

Det har imidlertid ikke falt i god jord hos kvinnen som krasjet med prinsen.

Emma Fairweather (46) fikk nemlig tilsynelatende hardere medfart i sammenstøtet, og ifølge Mirror var hun ikke like heldig som prinsen, som kom uskadd fra ulykken.

- Forventet mer av kongefamilien

Til den britiske tabloidavisen forteller nemlig Emma, som brakk håndleddet i sammenstøtet, om hvordan hun opplevde den traumatiske ulykken, og hvordan hun er mest sjokkert over hvordan den britiske kongefamilien håndterte situasjonen.

DRAMATISK: Prins Philip kom uskadd fra bilulykken. Verre var det med bilene som var innblandet. Foto: NTB Scanpix
DRAMATISK: Prins Philip kom uskadd fra bilulykken. Verre var det med bilene som var innblandet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
SKUFFET: Emma Fairweather forventet å høre fra prins Philip eller dronning Elizabeth etter ulykken, men det kan det virke som hun må se lenger etter. Foto: NTB Scanpix
SKUFFET: Emma Fairweather forventet å høre fra prins Philip eller dronning Elizabeth etter ulykken, men det kan det virke som hun må se lenger etter. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hun forteller nemlig at hun ikke har hørt noen ting fra Buckingham Palace i etterkant.

- Jeg er heldig som er i live, men han (prins Philip, journ.anm.) har ikke engang sagt unnskyld, hevder hun overfor avisen.

- Det har vært en utrolig traumatiserende og smertefull tid, og jeg forventet mer av kongefamilien, fortsetter hun.

Forventet telefon fra dronningen

Ifølge BBC skjedde ulykken da den pensjonerte prinsen svingte sin Range Rover inn på en hovedvei. Bilen skal ha truffet Emma Fairweathers bil, veltet og 97-åringen måtte bli hjulpet ut av den.

Mirror skriver at Emma er svært skuffet over kongefamilien, spesielt dronning Elizabeth (92) og hennes ektemann.

- Jeg ble oppfordret til å ikke snakke med noen om hendelsen og ble fortalt at jeg kunne vente meg en telefonsamtale fra kongehuset, sier hun og legger til at verken dronningen eller prinsen slo på tråden til henne.

Derimot skal det, ifølge Emma, ha vært en politimann som ringte henne og brakte noen ord videre fra Storbritannias overhode, en melding som ikke ga mening for 46-åringen.

- Det var ikke engang en unnskyldning eller lykkeønskninger, påstår hun.

Ifølge Sky News skal en talsperson for dronningen i ettertid ha lagt igjen en beskjed på telefonsvareren til Emma Fairweather.

Uten setebelte

Prins Philip skal ifølge kongereporteren Nicholas Witchell vært både sjokkert og fortumlet etter ulykken. Riktignok var han ved bevissthet, men tydelig preget av hendelsen, ifølge BBC.

Saken har blitt viet mye spalteplass i britiske medier, og har skapt en debatt om når eldre mennesker bør gi fra seg førerkortet og slutte å kjøre.

TRADISJON: Dronning Elizabeth holdt sin årlige juletale. Video: AP Vis mer

I helgen ble han nemlig avbildet bak rattet ved dronningens eiendom i Sandringham, og bildene viser at prinsen ikke har på seg setebeltet sitt, ifølge The Mirror.

Politiet i Norfolk sier at de har blitt gjort kjent med bildene, og at «sjåføren har fått noen passende råd».

- Vår reaksjon er standard for de gangene vi blir gjort kjente med bilder som viser slike forseelser, sa politiets talskvinne.

LES OGSÅ: Prinsesse Ingrid Alexandra fyller 15 år

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer