Prins William og prins Harry:

- Han er veldig lei seg

Prins William skal være svært skuffet over lillebrorens oppførsel.

SJOKK OG TRISTESSE: Prins William skal ha blitt svært lei seg på grunn av ordlyden i lillebrorens svar til bestemoren dronning Elizabeth. Foto: Phil Harris / Pool via AP / NTB
SJOKK OG TRISTESSE: Prins William skal ha blitt svært lei seg på grunn av ordlyden i lillebrorens svar til bestemoren dronning Elizabeth. Foto: Phil Harris / Pool via AP / NTB Vis mer
Publisert

Sist uke ble det kjent at prins Harry (36) og hertuginne Meghan (39) ikke vender tilbake til det britiske kongehuset som arbeidende medlemmer. Dermed kommer det berømte paret trolig til å fortsette å bo i USA, der de er i full gang med å etablere et liv for seg selv.

Beskjeden om at de trer tilbake for godt, ble gitt til dronning Elizabeth (94) forrige uke - etter lange samtaler mellom prins Harry og en rekke familiemedlemmer om veien videre.

- Hertugen og hertuginnen av Sussex har bekreftet overfor dronningen at de trer tilbake fra arbeidet i kongefamilien, da det ikke er mulig å fortsette å ha disse forpliktelsene i kombinasjon med et mindre offentlig liv, het det i uttalelsen fra Buckingham Palace.

Meghan og Harry kom også selv med en uttalelse etter at avgjørelsen ble kjent - men den skal etter sigende ikke ha falt i god jord i egne rekker. De uttalte blant annet dette: «Alle kan leve et liv i tjenesten. Tjenesten er universell».

Disse ordene skal ikke prinsens storebror William (38) ha satt særlig stor pris på, ifølge The Times. Han - og flere andre medlemmer i kongefamilien - skal være svært lei seg og sjokkert over måten Meghan og Harry valgte å svare dronning Elizabeth på.

OVERRASKER: I den første episoden av prins Harry og hertuginne Meghan sin podcast får vi høre noe helt uventet på slutten. Video: AP/ NTB SCANPIX Vis mer

- Respektløst

En kilde tett på kongefamilien omtaler svaret som respektløst og fornærmende overfor dronningen.

- Ikke vis så lite respekt overfor bestemoren din, Harry, sier kilden til The Times.

Flere andre medlemmer i kongefamilien skal også ha reagert på tonen i hertugparets svar, som tolkes som et stikk til dronningens uttalelse om at de nå ikke lenger får anledning til å representere kongehuset.

I TYKT OG TYNT: William og Harry har opplevd mye sammen, men likevel er førstnevnte etter sigende nå skuffet over lillebrorens oppførsel. Foto: Eddie Mulholland / AFP / NTB
I TYKT OG TYNT: William og Harry har opplevd mye sammen, men likevel er førstnevnte etter sigende nå skuffet over lillebrorens oppførsel. Foto: Eddie Mulholland / AFP / NTB Vis mer

- Han (prins William, journ.anm.) er veldig lei seg over hva som har skjedd, selv om han absolutt har tro på at forholdet til Harry vil bli bra igjen med tiden, sier en venn av familien til The Times.

Prins William skal også føle at alt presset ligger på ham nå som lillebroren seiler sin egen sjø i USA - og at brorens livsvalg har gjort hans egen fremtid annerledes.

- Så snart han kom over sinnet over hvordan ting skjedde, satt han igjen med fraværet av broren sin. De delte alt i livet sammen - et kontor, en organisasjon, møter sammen store deler av dagen - og det var mye moro på veien. Han vil savne det for evig og alltid, sier en kilde.

OVERRASKET: Hertuginne Meghan viste seg i en videosnutt for CNN. Dette var hertuginnens første opptreden etter avsløringen om at hun hadde opplevd spontanabort. Video: CNN og Dagbladet TV Vis mer

- Ikke overrasket

Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle ble ikke overrasket av nyheten om at hertugparet ikke vender tilbake til sitt kongelige liv i Storbritannia.

- Da de først gikk til det skrittet de gjorde i fjor med å ta ett års «pause», tenker jeg veien tilbake er lang. Dette var noe de hadde bestemt seg for. Vi har dessuten sett dem tegne kontrakter med blant annet Netflix og Spotify, som er tegn på at de planlegger fremtiden utenfor kongehuset, sa hun i forrige uke.

Vagle la heller ikke skjul på at det blir spennende å se hva hertugparet kommer til å si når de skal snakke med Oprah Winfrey i mars. Det forestående intervjuet ble kjent i forrige uke.

Dette blir hertugparets første intervju siden de bestemte seg for å trekke seg tilbake fra sine kongelige plikter i 2020.

I samtalen skal de blant annet snakke om valget om å skrote Storbritannia til fordel for USA. Det blir også tid til å snakke om familieforøkelsen som er ventet senere i år.

STOLTE: Hertuginne Meghan og Prins Harry er takknemlige for at covid-19 har gjort at de reiser mindre - de har fått med seg flere av sønnen Archies milepæler. Video: Malala Fund Vis mer

Nylig ble det nemlig kjent at Meghan og Harrys sønn Archie (1) skal bli storebror.

- Vi kan bekrefte at Archie skal bli storebror. Hertugen og hertuginnen av Sussex er overlykkelige over å vente sitt andre barn, sa en talsperson til People i midten av februar.

I forbindelse med offentliggjøringen av graviditeten hadde fotografen Misan Harriman delt et bilde av hertugparet der de kommende tobarnsforeldrene viste frem den voksende babymagen.

LES OGSÅ: - Hjertet mitt er knust

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer