Prins Charles:

- Han er såret etter all hjelpen han har gitt

Prinsen av Wales skal ha finansiert Meghan og Harrys livsstil med store summer.

SÅRET: Prins Charles er angivelig såret av hertugparets beslutning om å trekke seg tilbake, da han skal ha ofret enorme summer for deres velvære. Foto: NTB Scanpix
SÅRET: Prins Charles er angivelig såret av hertugparets beslutning om å trekke seg tilbake, da han skal ha ofret enorme summer for deres velvære. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Prins Charles (71) skal ha gitt store summer av sin private inntekt til prins Harry (35) og hertuginne Meghan (38), og parets beslutning om å trekke seg tilbake skal derfor ha såret ham.

Det skriver Evening Standard.

Ifølge avisen skal prinsen av Wales ha strukket seg til sitt ytterste for at Harry og Meghan skal trives, spesielt etter at hertuginnen giftet seg med prinsen og entret de kongelige rekker for snart to år siden.

- Det er nok surt å ta innover seg, med tanke på at prinsen av Wales har gjort alt for å hjelpe sin sønn, som han elsker, og omfavne svigerdatteren sin, forteller en kilde til avisen.

STRID: Det skal være stor uenighet innad i den britiske kongefamilien etter at det ble klart at Meghan og Harry ønsker å trekke seg tilbake. Se og Hørs kongehusekspert forklarer. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Betydelige summer

Prins Charles skal ifølge avisen ha brukt flere millioner på å blant annet innrede hjemmet til hertugparet i Windsor, i tillegg til at han skal ha betalt det som omtales som «en liten formue» av parets storslåtte bryllup i 2018.

Pengene skal både ha kommet fra Charles' fortjeneste fra hertugdømmet Cornwall, men også fra hans inntekt knyttet til private investeringer, kommer det fram i avisen.

I tillegg til Charles sine private penger, skal hertugparet også ha brukt mange millioner kroner på å renovere hjemmet sitt i Windsor - penger de kongelige mottar fra skattebetalerne.

- Han har betalt ut betydelige summer fra sine private investeringer og penger også. Det er ikke snakk om små summer. Det burde derfor ikke komme overraskende på at han er lei seg med tanke på hvor mye han har støttet sønnen, forteller en kilde til Evening Standard.

Det kommer også fram at Harry på et punkt har mottatt mer penger fra sin far enn det storebroren, prins William (37), har gjort.

De økonomiske avsløringene kommer i kjølvannet av at prins Harry og hertuginne Meghan onsdag forrige uke kunngjorde at de ønsker å trekke seg tilbake, delvis fordi de ønsker å være økonomisk uavhengige - og altså ikke å leve på offentlige midler lenger.

- Vi tenker å tre tilbake som seniormedlemmer av kongefamilien og vil være økonomisk uavhengige, mens vi fortsatt vil støtte hennes majestet dronningen fullt ut, står det i hertugparets uttalelse på Instagram.

Dronningens støtte

Meghan og Harry har den siste uken motatt sterk kritikk for måten de valgte å gå ut med nyheten på, og det har også blitt hevdet at kunngjøringen kom som en overraskelse på hele kongefamilien - også dronning Elisabeth (93).

Mandag ble det avholdt et krisemøte ved den britiske monarkens gods i Sandringham, hvor prins William og prins Charles også skal ha vært til stede. Hertuginnen, som befinner seg i Canada med sønnen Archie (8md.), skal ikke ha deltatt i samtalen.

Agendaen var å diskutere hertugparets økonomiske selvstendighet, deres kongelige titler, bosted og plikter.

KRISEMØTE: Dronning Elizabeth samler flere familiemedlemmer for å finne ut av hvordan de skal løse «Megxit»-saken. Vis mer

Det kan se ut til at familien nå har kommet fram til en løsning. Dronning Elizabeth sier nemlig gjennom en offisiell uttalelse at hun går med på hertugparets krav, og at hun, i likhet med familien, støtter deres valg om å skape seg et nytt liv som familie.

Av uttalelsen kommer det også fram at hun helst ser at de forblir fullverdige medlemmer av den britiske kongefamilien.

Går ut mot avis

Samtidig som alt oppstyret rundt hertugparet av Sussex har pågått, har flere nok en gang spekulert på om forholdet mellom prins Harry og prins William har kjølnet og vært delaktig i hertugparets beslutninger.

Mandag gikk brødrene derimot ut mot en britisk avis, og hevdet at avisen har trykket en falsk historie om brødrenes forhold.

- Til tross for tydelige avvisninger, ble en falsk historie publisert i en britisk nyhetsavis idag, som spekulerer på forholdet mellom hertugen av Sussex og hertugen av Cambridge, lyder en uttalelse fra brødrene mandag, ifølge Sky News.

Det er ikke spesifisert hvilken britisk avis som står bak, men flere medier skriver at det dreier seg om en sak publisert av The Times. Påstandene er framsatt av en anonym kilde.

I artikkelen hevdes det at Harry og Meghan har blitt skjøvet til side av Williams «mobbende» oppførsel. Det står også at Meghan ikke er ønsket velkommen av William, skriver Sky News.

ÅPNER OPP: Hertuginne Meghan åpner opp om hvordan det har vært å få barn og gifte seg i offentlighetens søkelys. Video: ITV. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

- For brødre som er så dypt engasjert i utfordringene rundt mental helse, er denne type bruk av betent og provoserende språk støtende og potensielt skadelig, heter det videre i uttalelsen.

Uttalelsen kom samme dag som brødrene skulle møtes til det såkalte krisemøtet i Sandringham.

LES OGSÅ: - En lang krig vil virkelig bli blodig

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer