Kronprinsesse Mary:

- Han er med oss i våre hjerter

Kronprinsesse Mary skal feire datteren til helgen. Det blir uten en viktig person.

STOR DAG: Kronprinsesse Mary og kronprins Frederiks datter, prinsesse Isabella, skal konfirmeres til helgen. Foto: Shutterstock/NTB
STOR DAG: Kronprinsesse Mary og kronprins Frederiks datter, prinsesse Isabella, skal konfirmeres til helgen. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I fjor sommer stjal danske prinsesse Isabella (15) oppmerksomheten da hennes bror prins Christian (16) ble konfirmert.

Førstkommende lørdag er det imidlertid hun som skal «tre inn i de voksnes rekker», noe som naturligvis får mye spalteplass i dansk presse.

- Ikke frisk

Onsdag ettermiddag skriver BT at prinsessens mor, kronprinsesse Mary (50), deler den triste nyheten om at hennes far ikke kommer på barnebarnets store dag.

- Jeg fløy akkurat ut til ham, men han er i ferd med å bli en eldre herremann, sier kronprinsessen.

SVARTE FEIL: Se og Hørs kongehusekspert Anders Stavseng intervjuet Kronprinsesse Mary av Danmark i Texas. Det gikk ikke helt som det skulle. Vis mer

Ifølge den danske avisen har Mary nylig vært i hjemlandet Australia for å besøke sin far, men det skal være for utfordrende for ham å fly til Danmark.

- Han er ikke frisk nok til å ta den lange turen tilbake til Danmark for en konfirmasjon. Men han er med oss i våre hjerter, fortsetter hun.

Marys far, John Donaldson, er ifølge BT 80 år gammel. Han skal sist ha vært i København i fjor.

Kronprinsessen påpeker, til tross for at hennes far uteblir, at konfirmasjonen er en stor dag for den danske kongefamilien.

- Det er en viktig dag i hennes liv, legger Mary til.

MORSOM: Prinsesse Ingrid Alexandra fikk en lattermild respons da hun holdt en tale under den kongelige konfirmasjonslunsjen. Video: NRK. Vis mer

Nye bilder

Prinsesse Isabella, som altså konfirmeres til helgen, fylte 15 år forrige uke. I den anledning delte kongehuset flere nye bilder av henne.

- Fantastisk flotte bilder av prinsesse Isabella. Ofte tar kronprinsesse Mary bildene som sendes ut offisielt på bursdagen til barna, men denne gangen er det tatt av en profesjonell fotograf akkurat som da storebror Christian fylte 15 år, sa Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, før helgen.

PRINSESSE DIANA: Den nye filmen «Spencer» skildrer prinsesse Dianas dramatiske liv. Vis mer

Kongehuseksperten bet seg også merke i at Isabella hadde lånt klær fra sin mor.

- Bildene viser at prinsessen blir mer og mer lik sin mor, også når det kommer til stilsikkerhet. Smokingen Isabella har på seg er så vidt jeg kan se den samme som hun hadde i forbindelse med kronprinsesse Marys 50-årsdag i februar, og er isåfall lånt fra nettopp Marys garderobe.

- Den grønne kjolen er Ba&Sh, og ble også brukt under feiringen av Marys 50 år, la Vagle til.

LES OGSÅ: Gir opp livet med Durek i USA

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer