Prins Philip etter hofteoperasjonen:

- Han er komfortabel og positiv

Det er forventet at 96-åringen vil tilbringe flere dager ved sykehuset.

VELLYKKET OPERASJON: I går ble dronning Elizabeths ektemann, prins Philip, hofteoperert. Foto: NTB scanpix
VELLYKKET OPERASJON: I går ble dronning Elizabeths ektemann, prins Philip, hofteoperert. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Tirsdag meldte Buckingham Palace at dronning Elizabeths ektemann, prins Philip (96), var innlagt på sykehus for å få utført en hofteoperasjon.

Operasjonen foregikk onsdag, og nå kan kongehuset bekrefte at alt gikk fint.

- Fremgangen er tilfredsstillende på dette tidlige stadiet. Han er komfortabel og positiv, sier Buckingham Palace i en uttalelse ifølge ABC News.

Det er forventet at 96-åringen vil tilbringe flere dager ved sykehuset King Edward VII's Hospital i London.

- Større risiko

Prins Philip har slitt med hofteproblemer i flere uker, og har gått glipp av en rekke arrangementer den siste tiden - inkludert gudstjenester i påsken.

Ifølge ABC News skal det ha vært slitasjegikt i hoften som var årsaken til at han nå måtte opereres.

Philip har i sine tidligere år vært en aktiv idrettsmann, og jobbet som marineoffiser da Elizabeth ble kronet som dronning. Da måtte han legge karrieren på hylla.

Ananda Nanu i Britisk Ortopediteknisk forening sier til ABC News at hofteopererte pasienter ofte trenger sterk smertelindring etter operasjonen.

- I en alder av 96 år er det selvsagt større risiko, men han vil bli tatt hånd om av profesjonelle folk, sier Nanu.

Saken fortsetter nedenfor.

ORDSPILL: Prins Philip, hertugen av Edinburgh, trekker seg fra sine kongelige plikter for godt. Guest (no name given): "I am sorry to hear that you are standing down"; Prince Philip: "Well, I can't stand up much longer." Vis mer

Pensjonerte seg

Også i juni ble 96-åringen innlagt på sykehus, men den gang var det for å behandle en infeksjon. Han ble lagt inn som et forebyggende tiltak etter å ha fått infeksjon fra tidligere sykdom.

I fjor sommer ble det også kjent at prins Philip valgte å pensjonere seg, og trekke seg fra sine kongelige plikter etter å ha stått ved dronningens side siden 1953.

Det skapte store spekulasjoner da kongehuset den gang innkalte til hastemøte. Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, fortalte den gang at hun ikke synes det er rart at den 96 år gamle prinsen trengte mer ro.

- Selv om han fremstår som frisk og rask, har han hatt en del helseproblemer de siste årene. Blant annet var han syk under deler av feiringen av dronning Elizabeths 60 år på tronen, og ved julehøytiden var både han og dronning Elizabeth syke, fortalte hun.

Kongehusekspert Kjell Arne Totland fortalte at nyheten kom uventet.

- Jeg så ham selv på BBC, og han så faktisk bedre og mer velopplagt ut enn på lenge - smilende og blid. Men kanskje var det fordi han hadde bestemt seg, og bar på «hemmeligheten», sa Totland, og la til:

- Dronning Elizabeth vil nok savne ham ved sin side «ute på jobb», men hun håper nok at hun nå kanskje får beholde ham lenger.

LES OGSÅ: Nektet for uekte barn og hjemsøkes av rykter

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer