- Han er hjertelig velkommen

Dronning Sonja er fornøyd med hvordan det løste seg.

GLAD: Dronning Sonja kommenterte for første gang Carl Gustafs snuoperasjon under sitt besøk på Norsk Folkemuseum i dag. Foto: Julian Parker/UK Press Ltd
GLAD: Dronning Sonja kommenterte for første gang Carl Gustafs snuoperasjon under sitt besøk på Norsk Folkemuseum i dag. Foto: Julian Parker/UK Press Ltd Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Da det ble kjent at kong Carl Gustaf og dronning Silvia nektet å besøke Norge i forbindelse med grunnlovsjubileet på Eidsvoll 17. mai i år, skapte det mediestorm både i Sverige og i Norge.

Aviser var fulle av rasende leserinnleg, og det svenske slottet ble nedringt av nordmenn og svensker som ba kongen ombestemme seg.

Carl Gustaf var sammen med dronning Margrethe invitert til å være med på markeringen av 200-årsjubileet av grunnloven, men bare Danmarks kongepar takket ja på invitasjonen fra kong Harald og dronning Sonja.

Saken fortsetter under bildet.

SNUDDE ETTER PRESS: Carl Gustaf kommer likevel til Norge 17. mai. Foto: Reuters
SNUDDE ETTER PRESS: Carl Gustaf kommer likevel til Norge 17. mai. Foto: Reuters Vis mer

Informasjonsavdelingen ved Slottet i Sverige opplevde et hardkjør uten like - og det eneste de ville si utad var at Carl Gustaf aldri besøkte andre land på nasjonaldagen - noe som ble regelrett latterliggjort i pressen.

Til slutt seiret fornuften - og Carl Gustaf og dronning Silvia ombestemte seg og meldte sin ankomst på sine nettsider. Avgjørelsen har senere blitt svært godt mottatt både i Norge og Sverige.

Da dronning Sonja åpnet utstillingen «1814 - Spillet om Danmark og Norge» på Norsk Folkemuseum på Bygdøy i ettermiddag, kommenterte hun for første gang svenskekongens snuoperasjon:

INTERVJUET AV NRK: Expressens Johan T. Lindwall ble intervjuet av NRK om svenskekongen og grunnlovsfeiringen. Foto: Anders Johan Stavseng
INTERVJUET AV NRK: Expressens Johan T. Lindwall ble intervjuet av NRK om svenskekongen og grunnlovsfeiringen. Foto: Anders Johan Stavseng Vis mer

- Det synes jeg er veldig hyggelig, og jeg ønsker ham hjertelig velkommen, svarte dronning Sonja på spørsmål fra Se og Hør om hva hun synes om at svenskekongen har ombestemt seg.

Hoffreporter Johan T. Lindwall fra Expressen i Sverige tok turen til Folkemuseet for å høre dronning Sonjas syn på saken.

- Jeg er veldig tilfreds med Dronningens svar, sa en fornøyd Johan til Se og Hør.

Han spurte dronningen om hun hadde påvirket kongen i hans avgjørelse.

- Nei, det er det ikke. Det får de ta hånd om selv, svarte dronningen leende.

 

 

 

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer