Kronprins Al Hussein Bin Abdullah II:

- Han er en kongelig superstjerne

Al Hussein Bin Abdullah II har over én million følgere på Instagram.

KRONPRINS: Prins William er på rundreise i Midtøsten, og tilbringer blant annet tid med 23 år gamle Al Hussein Bin Abdullah II. Video: [email protected]/ NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I disse dager er Storbritannias prins William (36) ute på en historisk reise. Han besøker flere land i Midtøsten, og blir blant annet den første kongelige som reiser på offisielt besøk til Israel og Palestina.

MEKTIG: Prins William er denne uka på et historisk besøk i Midtøsten, der et besøk til Jordan blant annet sto på programmet. Her blir han hentet av kronprins Al Hussein bin Abdullah II (23) på flyplassen i Amman, landets hovedstad, etter landing. Foto: NTB Scanpix
MEKTIG: Prins William er denne uka på et historisk besøk i Midtøsten, der et besøk til Jordan blant annet sto på programmet. Her blir han hentet av kronprins Al Hussein bin Abdullah II (23) på flyplassen i Amman, landets hovedstad, etter landing. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Før den tid, er han på en visitt til Jordan. Der tilbringer Storbritannias arveprins tid med en annen arveprins, som i framtida vil bli konge. Kronprins Al Hussein Bin Abdullah II (23) lever et liv man enkelt kan misunne, fylt med luksus, fans og spennende oppdrag.

23-åringen kan på mange måter sies å være en kongelig rockestjerne, med godt over en million følgere på Instagram.

«Jordans unge kronprins er en helikopterpilot som er utdannet i vesten og har en stor følgerskare på Instagram. Han er nå det pene ansiktet til monarkiets framtid i Jordan», skriver Times of Israel om den oppsiktsvekkende arvingen.

Internasjonal

Kronprinsen, som ofte bare går under navnet Hussein, ble født den 28. juni 1994. Han er sønn av kong Abdullah og glamorøse dronning Raina, som på det tidspunktet hadde titlene prins og prinsesse respektivt. Han er eldst av fire søsken, og er storebror til prinsesse Iman, prinsesse Salma og prins Hashem.

KONGEFAMILIEN: Prins Hashem, dronning Rania, prinsesse Salma, kong Abdullah II og kronprins Hussein poserte sammen i forbindelse med en seremoni ved det internasjonale akademiet i Amman tidligere i år. Foto: Shutterstock, NTB Scanpix
KONGEFAMILIEN: Prins Hashem, dronning Rania, prinsesse Salma, kong Abdullah II og kronprins Hussein poserte sammen i forbindelse med en seremoni ved det internasjonale akademiet i Amman tidligere i år. Foto: Shutterstock, NTB Scanpix Vis mer

Det var ikke alltid gitt at han skulle bli tronarving. Da Abdullah ble konge i 1999, utnevnte han halvbroren Hamzah som arving etter ham. I 2004 valgte han imidlertid å gå tilbake på dette, slik at Hussein rettmessig fikk tittelen som kronprins.

DEN GANG DA: Kronprinsen, her fotografert sammen med foreldrene sine i 1999, har med åra blitt en storsjarmør. Han er i tillegg politisk engasjert, og er godt likt av befolkningen i Jordan. Foto: NTB Scanpix
DEN GANG DA: Kronprinsen, her fotografert sammen med foreldrene sine i 1999, har med åra blitt en storsjarmør. Han er i tillegg politisk engasjert, og er godt likt av befolkningen i Jordan. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kronprinsen hevder å være den 42. etterkommeren av profeten Muhammed, gjennom dattera Fatimah. Hennes ektemann Ali var den fjerde kalifen, og makten i Midtøsten har derfor lenge vært i familiens hender.

Hashemite-familien, som kronprinsen tilhører, har blant annet hatt makten i Jordan siden 1921. I Mekka hadde de for øvrig makten i over 700 år.

Markant skikkelse

23-åringen, som fyller 24 senere i sommer, har vekslet mellom å bo i hjemlandet og rundt om i verden i oppveksten. Han er utdannet både i Amman, i Washington D.C og ved det britiske, royale militærakademiet Sandhurst.

Sistnevnte skole ble han uteksaminert fra i 2017, noe som sørget for at han nå har tittel som fenrik i det jordanske militæret. Prins William har også gått på akademiet, som kanskje forklarer den gode tonen de to tilsynelatende har fått under britens visitt til Jordan.

Selv om Jordans kronprins er ung, har han allerede rukket å markere seg som en viktig skikkelse. I september talte han eksempelvis i FNs hovedkontor i New York, på vegne av sin egen far.

Saken fortsetter under.

- Jeg står foran dere som en representant fra mitt elskede Jordan, men jeg er også et medlem av den største generasjonen med ungdom i historien, kunne han fortelle til forsamlingen - med nyfrisert hår og skjegg, ikledd en skreddersydd dress.

- Rockestjerne

Kongehusekspert i Se og Hør, Caroline Vagle, kjenner godt til den jordanske kongefamilien. I mange år har det vært mye fokus på blant annet dronning Raina, men nå er det altså eldstesønnen hennes som har tatt over popularitetstronen.

- Han er ikke bare kronprins, men også kongelig superstjerne på Instagram med hele 1,4 millioner følgere. Der deler han bilder fra sine kongelige plikter, men også fra sitt glamorøse privatliv. forteller Vagle, og fortsetter:

- Han er fast gjest på den årlige Met-gallaen i New York, han elsker ekstremsport og i tillegg til sin militære karriere, har han studert internasjonal historie.

Med andre ord en allsidig type, som stadig vekk havner på lister over single drømmeprinser, legger eksperten til.

Saken fortsetter under.

Velkledd og framtredende

Kombinert med å havne på disse singellistene, er han også blitt kåret til en av verdens best kledde kongelige. Magasinet Emirates Woman hadde følgende å si om den dresskledde unge mannen:

«Om han så besøker verdens økonomiske forum eller henger hjemme med familien, kan man stole på at han finner fram den perfekte dressen, mens yttertøyet hans er noe vi sikler etter», skrev magasinet om ham tidligere i år.

Ifølge AFP liker over 50 prosent av befolkningen under 25 år i Jordan kronprinsen, og på tross av at enkelte jordanere tidligere er blitt straffet for å uttale seg kritisk om kongefamilien, forsøker den unge prinsen å gjøre det vanskeligere å kritisere ham og monarkiets framtid.

Da det tidligere denne måneden ble arrangert demonstrasjoner i Jordan mot tøffe økonomiske kår, var prinsen selv blant demonstrantene.

Historisk besøk

Han pratet med dem som hadde det tøffest, og ønsket dem en fredfull demonstrasjon. Tidligere informasjonsminister i Jordan, Samih Maaytah, mener prinsen er såpass populær på grunn av sine militære og politiske kvalifikasjoner.

UHYRE POPULÆRE: Få kongelige kan skilte med like mange Instagram-følgere som dronning Rania og kronprins Hussein. Hun følges av hele 4,6 millioner, og han har en følgeskare på 1,4 millioner. Foto: NTB Scanpix
UHYRE POPULÆRE: Få kongelige kan skilte med like mange Instagram-følgere som dronning Rania og kronprins Hussein. Hun følges av hele 4,6 millioner, og han har en følgeskare på 1,4 millioner. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- At han blir mer og mer framtredende kommer som følge av et planlagt mentorprogram, under direkte tilsyn av kongen, sa Maaytah til AFP.

Mandag kveld forlater prins William Jordan til fordel for et besøk til Jerusalem. Det blir historisk, for dette er første gang et medlem av en kongefamilie drar på offisielt besøk til Israel og palestinske områder.

Der skal han møte Israels statsminister Benjamin Netanyahu og Palestinas president Mahmoud Abbas, ifølge News.

PÅ TUR: De to framtidige tronarvingene var mandag på tur sammen til en rekke historiske ruiner i Jordan, og ble filmet smilende. Foto: NTB Scanpix
PÅ TUR: De to framtidige tronarvingene var mandag på tur sammen til en rekke historiske ruiner i Jordan, og ble filmet smilende. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Så på fotball

Før han reiser videre, skal han tilbringe litt mer tid med Jordans unge kronprins.

Mandag formiddag var de to og besøkte historiske turiststeder rundt om i Jordan, der prins William blant annet poserte på samme sted som hertuginne Kate gjorde da hun bodde i Jordan som fireåring. Middleton-familien var nemlig bosatt i Amman fra 1984 til 1986.

Det var derimot ikke bare duket for offisielle punkter på agendaen. Søndag kveld så de to prinsene på fotball sammen.

«Prins William kunne ikke se England-kampen direkte, og har forsøkt å unngå å høre resultatet hele ettermiddagen. Han satt seg ned med Jordans kronprins for å se på en reprise, etter en middag på Beit Al Urdun-palasset», skriver Kensington Palace på Twitter.

Kronprinsen har også foreviget øyeblikket på sin populære Instagram-konto:

«Har en avslappende kveld med Hans Kongelige Høyhet prins William, hertugen av Cambridge, etter hans første dag i Jordan», skriver kronprinsen.

LES OGSÅ: Jordans dronning delte personlige bilder

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer