- Han er ekstremt glad og spent

Storbritannias statsminister David Cameron snakket med William kun minutter etter forlovelsen.

EKSTATISK: Iføgle David Cameron, som snakket med prins William i formiddag, skal prinsen være svært glad og spent på det kommende bryllupet med Kate Middleton.  Foto: AP
EKSTATISK: Iføgle David Cameron, som snakket med prins William i formiddag, skal prinsen være svært glad og spent på det kommende bryllupet med Kate Middleton. Foto: AP Vis mer
SEHER.NO: Tirsdag kom endelig nyheten britene har ventet på de siste årene - at prins William (28) og hans kjæreste gjennom åtte år, Kate Middleton (28), har forlovet seg.

Paret, som forlovet seg under en privat ferietur i Kenya i oktober, skal gifte seg våren/sommeren 2011, og en rekke kjente profiler i Storbritannia, inkludert Williams bestemor, dronning Elizabeth, har uttrykt sin glede over nyheten.

Storbritannias statsminister David Cameron holdt for få minutter siden en kort pressekonferanse i forbindelse med nyheten, og fortalte at han snakket med prinsen kort tid etter at han fikk beskjeden.

- Jeg snakket med William for bare noen minutter siden og gratulerte ham. Han var ekstremt glad og spent over det som nå kommer, og jeg sa at staten selvfølgelig står klar til å hjelpe ham og sørge for at dette blir en suksess. Det var fantastisk å få snakke med ham og kunne gratulere ham, sa Cameron på direktesending i BBC. 

Statsministeren sa også at det er viktig å la de to kjære få tid til å komme seg, og planlegge den kommende begivenheten, som er ventet å dra mange millioner briter til hovedstaden.

- Dette er utrolig spennende nyheter, og jeg er sikker på at hele landet nå ønsker å videresende deres beste ønsker til paret, at de gleder seg og at de ønsker dem et langt og lykkelig liv sammen. Jeg selv satt i et møte da jeg fikk en lapp om nyheten, og da jeg leste den opp gikk det et stort brøl gjennom salen og alle slo i bordet. Samtidig som dette er et øyeblikk for nasjonal feiring, så er det viktig å huske at dette handler om to unge mennesker som elsker hverandre, og de trenger nå tid for å kunne nyte denne spesielle tiden og tenke på fremtiden. Dette en en stor dag for vårt land, kongefamilien og ikke minst for Kate og William, sa Cameron.

Bli fan av Seher.no på Facebook her
 
Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no
 
Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.
 
LES OGSÅ:   - Endelig er de forlovet