Prins Nikolai av Danmark fyller 18 år:

- Han er de danske kongeliges svar på Justin Bieber

Jentene hyler når de ser prins Nikolai av Danmark.

FØDELSDAG: 28. august fyller prins Nikolai av Danmark 18 år. Bursdagen blir feiret med middag på kongeskipet i regi av dronning Margrethe. Foto: Steen Brogaard, Kongehuset
FØDELSDAG: 28. august fyller prins Nikolai av Danmark 18 år. Bursdagen blir feiret med middag på kongeskipet i regi av dronning Margrethe. Foto: Steen Brogaard, Kongehuset Vis mer

(Seoghør.no): Grevinnen av Fredriksborg, Alexandra (53) og prins Joachim av Danmark (48) sin sønn, Nikolai, fyller 18 år i dag og kan i teorien bli reservekonge.

Hvis både dronning Margrethe, kronprins Frederik og prins Joachim er ute av landet, vil det være Nikolai som blir riksforstander.

Egentlig er han nummer sju på listen over arvefølgen til det danske kongehuset, men akkurat nå er han den eneste som er over 18 år.

KJEKKAS: Prins Nicolai har blitt Danmarks svar på Justin Bieber ifølge Se og Hørs kongereporter. Foto: Steen Brogaard, Kongehuset
KJEKKAS: Prins Nicolai har blitt Danmarks svar på Justin Bieber ifølge Se og Hørs kongereporter. Foto: Steen Brogaard, Kongehuset Vis mer

Populær på hjemmebane

18-åringen har fått rykte på seg for å være litt av en kjekkas, og ifølge Se og Hørs kongehusreporter Anders Johan Stavseng er han en storsjarmør.

- Både prins Nikolai og broren, prins Felix, er umåtelig populære i Danmark.

- Da dronning Margrethe fylte 75 år og de to prinsene ankom TV2s store festaften i Aarhus i forbindelse med jubileet, hylte de frammøtte jentene da prinsene steg ut av bilen. Det var nesten Justin Bieber-takter over det hele, sier han.

Skilte foreldre

Danske Se og Hør skriver at prinsen ikke er berettiget til å få apanasje, men må økonomisk klare seg selv.

Ifølge bladet har han ytret et ønske om å studere i utlandet når han tar «studentereksamen» fra Herlufsholm Kostskole til neste år, men bor enn så lenge sammen med moren og lillebroren i København.

BRØDRE: Nikolai, her 17 år gammel, med lillebror Felix (15). Foto: Steen Brogaard, Kongehuset
BRØDRE: Nikolai, her 17 år gammel, med lillebror Felix (15). Foto: Steen Brogaard, Kongehuset Vis mer

Foreldrene til Nikolai skilte seg da han bare var fem år gammel, men moren fikk beholde grevinne-tittelen og får fremdeles delta på kongelige tilstelninger.

Alexandra giftet seg på nytt med filmografen Martin Jørgensen i 2007, men i 2015 brast lykken. Martin var nemlig utro med en dansk TV-stjerne, ifølge Se og Hørs kongereporter, og ble deretter kastet ut av grevinnen.

Siden da har søskene Nikolai og Felix ikke hatt kontakt med Martin, selv om han betraktet de som sine egne barn da han var gift med Alexandra.

Faren til Nikolai, prins Joachim av Danmark, giftet seg på nytt med franske Marie Cavallier (41) i 2008.

Året etter fikk de sønnen Henrik (8), og i 2012 fikk de datteren Athena (5).

MED MOREN: Prins Nicolai (t.h.) sammen med lillebror prins Felix og mamma Alexandra i Frankrike den gang han var liten. Foto: Jørgen Jessen/ NTB scanpix
MED MOREN: Prins Nicolai (t.h.) sammen med lillebror prins Felix og mamma Alexandra i Frankrike den gang han var liten. Foto: Jørgen Jessen/ NTB scanpix Vis mer

Bursdagsfeiring på kongeskipet

- I kveld gjør dronning Margrethe stas på Nikolai ved å invitere den nærmeste familien til en privat fødselsdagsmiddag på kongeskipet Dannebrog klokken 19, forteller Anders Johan Stavseng.

Ifølge Kongehusets nettsider har kongeskipet lagt til kai ved Amaliehaven for anledningen, og pressen er invitert til å ta bilder.

Muligens blir det bildetagning av besteforeldrene sammen med 18-åringen, noe som kan bli spesielt etter prins Henriks sjokkuttalelser de siste månedene.

Saken fortsetter nedenfor.

FAMILIEN: Nicolai og lillebroren Felix foran pappa Joachim og hans nye kone Marie Cavallier. Bak står kongeparet og Maries familie. Foto: AFP / NTB Scanpix
FAMILIEN: Nicolai og lillebroren Felix foran pappa Joachim og hans nye kone Marie Cavallier. Bak står kongeparet og Maries familie. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer

Nikolai var ifølge danske Se og Hør svært aktiv som barn, og den lille familien dro ofte på ferieturer sammen.

Blant annet var de mye i Franrike, og Nikolai og broren Felix var ofte med bestefar prins Henrik på museum.

Ung prinser har ikke et rykte på seg for å være de mest veloppdragne, men Nikolai ser ut til å ha holdt seg unna trøbbel og pressens søkelys.

- Utilfreds som prins

Det er i så fall i rake motsetning til sin bestefar.

I august kunngjorde prins Henrik nemlig at han nekter å begraves ved siden av sin kone - når den tid kommer - fordi han aldri fikk tittelen «Konge av Danmark».

Det danske kongehusets kommunikasjonssjef, Lene Balleby, bekreftet overfor danske BT at prins Henrik ikke skal begraves ved siden av sin kone på ekteparets planlagte gravsted ved Roskilde Domkirke, slik det egentlig var tenkt.

- Det er ingen hemmelighet at prinsen i mange år har vært utilfreds med sin rolle og tittel. Prinsens beslutning er en konsekvens av at han ikke er blitt likeverdig behandlet i forhold til sin ektefelle, sa Balleby til avisen i starten av august.

LES OGSÅ: Dette er de største skandalene i det danske kongehuset