Hamret løs på svigerfars stol

Mette-Marit tok utfordringen på strak arm under besøket i Bergen.

Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Kronprinsesse Mette-Marit (41) var hedersgjest da Fretex arrangerte Gjenbruksdag i Bergen sist uke. På scenen avslørte hun at eldstesønnen Marius (17) gjerne låner mammas klær.

Etterpå var det catwalkshow, der de to kjolene Jenny Skavlan (28) har redesignet for kronprinsessen ble vist fram.

Mette-Marit var også på omvisning på torget, der en rekke redesign-prosjekter var utstilt. En av utstillerne var designeren Philipp von Hase.

Han har laget en stol av gamle paraplyer, som til vanlig står på kafé «Kanskje kommer kongen» i Oslo. Stolen er forbeholdt kong Harald (77) – hvis han en dag forhåpentlig kommer på besøk.

– Det er en typisk bergensstol. Den er laget av ødelagte paraplyer, forklarer den tyske designeren til Seoghør.no.

SLAGKRAFTIG: Designer Philipp von Hase ba Mette-Marit signere "svigerfars" stol. Kronprinsessen fant frem et stansejern med bokstaven M og hamret inn initialene sine i setet.  Foto: HK Bratholt
SLAGKRAFTIG: Designer Philipp von Hase ba Mette-Marit signere "svigerfars" stol. Kronprinsessen fant frem et stansejern med bokstaven M og hamret inn initialene sine i setet. Foto: HK Bratholt Vis mer

Mette-Marit tok utfordringen da hun ble spurt om å signere stolen med hammer og stansejern. Hun hamret inn initialene MM i trerammen.

GJENBRUKSMØBEL: Den gamle stolen har fått nytt sete laget av ødelagte paraplyer. Møbelet er laget spesielt til kong Harald - i tilfelle han kommer på besøk på kafeen.  Foto: HK Bratholt
GJENBRUKSMØBEL: Den gamle stolen har fått nytt sete laget av ødelagte paraplyer. Møbelet er laget spesielt til kong Harald - i tilfelle han kommer på besøk på kafeen. Foto: HK Bratholt Vis mer

Se video øverst i saken!

– Nå skal stolen tilbake til Oslo, der den vil stå klar og vente. En dag kommer kanskje kongen! sier von Hase, som har motto «Useless is more», et ordspill på «Less is more».

Hvis kong Harald en dag kommer på besøk til kafeen på Paulus sykehjem i Oslo, kan han altså sitte på en stol signert av hans egen svigerdatter.

Kronprinsessen var imponert over de kreative påfunnene blant utstillerne. I løpet av rundturen laget hun også en «button» dekorert med gamle tegneserier, som ble med i veska hjem til barna.

PORTRETT: Mette-Marit laget også en «button» av gamle tegneserier. Utstyret stod på kjøkkenhåndklær prydet med bilde av henne selv og kronprins Haakon.  Foto: HK Bratholt
PORTRETT: Mette-Marit laget også en «button» av gamle tegneserier. Utstyret stod på kjøkkenhåndklær prydet med bilde av henne selv og kronprins Haakon. Foto: HK Bratholt Vis mer

– Det er flott å se at det er så mange engasjerte mennesker. Det var veldig gøy på standene, sa Mette-Marit til pressen.

Denne uken har kronprinsparet vært på reise i Nord-Norge, der de blant annet har plukket søppel, spist boller og besøkt Lofoten.

LES MER: Mette Marit: - Er det noen som har penger?

 

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer