Prins Harry og hertuginne Meghan:

- Hadde ikke noe annet valg

Prins Harry uttaler seg om hvorfor han og hertuginne Meghan trekker seg tilbake.

TALE: Prins Harry forteller at han og hertuginne Meghan følte at de ikke hadde noen annet valg enn å forlate den kongelige familien. Video: Instagram / Sussexroyal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prins Harry (35) og hertuginne Meghan (38) kunngjorde brått forrige uke at de ønsket å trekke seg tilbake fra sine offisielle plikter.

Både internt og eksternt slo nyheten ned som lyn fra klar himmel, og et hav av overskrifter, påstander og spekulasjoner var i gang. Dronningen har nå stilt seg bak avgjørelsen, men skal ikke ha vært begeistret i starten.

Søndag brøt prins Harry stillheten i en tale for støttespillere for den veldedige organisasjonen Sentebale. Allerede i 2006 opprettet han Sentebale, som fokuserer på barn med hiv og aids.

- Før jeg begynner, må jeg si at jeg kan bare se for meg hva dere kan ha hørt eller kanskje lest over de siste ukene. Så jeg vil at dere skal høre sannheten fra meg. Så mye jeg kan dele. Ikke som en prins eller hertug, men som Harry, den samme personen som mange av dere har sett vokse opp over de siste 35 årene, men nå med et klarere perspektiv, sa han.

- Spente og håpefulle

Da paret opplyste at de ville trekke seg fra sine offisielle plikter, kom det frem at de ønsker å være økonomisk uavhengige, mindre synlige og vil dele tiden si mellom Storbritannia og Nord-Amerika.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer